понеділок, 15 травня 2023 02:50

Помідорам на грядці допоможе пісок та яєчні шкаралупи: поради городникам

Помідорам на грядці допоможе пісок та яєчні шкаралупи: поради городникам
При посадці помідорів не варто забувати про добрива. Фото: agro-center.com.ua

Щоб урожай помідорів був багатим, при їх садінні не слід забувати про добрива.

При цьому не обов'язково купувати дорогі препарати. Можуть підійти підручні засоби. Кілька варіантів корисних добрив для помідорів зібрала Gazeta.ua.

Так, органічне добриво забезпечить рослині необхідні поживні речовини і допоможе добре рости й розвиватися. Найкраще в лунки при висадці покласти компост або перегній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сіяти та саджати у травні: місячний посівний календар

Як не дивно, кладуть у лунки також трохи піску або перліту. Це поліпшує дренажу і запобігає застою води. Окрім того, пісок запобігає загниванню коренів.

А кальцій і магній сприятимуть формування у помідорів міцних стебел і плодів. Для цього перед посадкою у ямки для розсади додають подрібнені яєчні шкаралупи. Можна додати кістки або деревну золу.

Не слід забувати, що помідори також потребують мікроелементів, зокрема, заліза, марганцю, цинку й міді. Тому можна додати спеціальний комплекс добрив, що містить мікроелементи.

Кожен городник має свій секрет вирощування багатого врожаю помідорів. Проте, зіпсувати все може рідке або ж часте поливання. Кілька порад щодо того, як часто і коли потрібно поливати помідори зібрала Gazeta.ua.

Молоко ‒ такий напій, що є майже в кожному холодильнику. Водночас, використовувати його можна не тільки за прямим призначенням. Як не дивно, із молока виходить чудове добриво для вирощування розсади.

Зараз ви читаєте новину «Помідорам на грядці допоможе пісок та яєчні шкаралупи: поради городникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути