Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2019 16:15

Назвали найкращу пору для посіву кавунів

Назвали найкращу пору для посіву кавунів
Жовті кавуни не викликають алергію Фото: dachnaideya.cx.ua

Жовті кавуни є новинкою в агрономів. Їх створили спеціально для людей з алергією. Вони можуть безпечно ними ласувати, бо немає червоного пігменту. На смак жовті кавуни не відрізняються від звичних.

Сорт Сонячне сяйво має світлу шкірку та жовту м'якоть. Створили його спеціально для алергіків і дітей. Неалергенний кавун Сонячне сяйво ранній, достигає найпершим. Плоди важать 4-5 кг.

Про це розповідає Олена Лещенко, агроном з Харкова. Вона навела правила посадки кавунів.

1. Зараз клімат потеплішав, тому кавуни можна садити на початку травня. Накрити агроволокном чи плівкою для утеплення від нічних заморозків.

2. Добре посадити кавуни на легких грунтах. По механічному складу не підходять для цих культур суглинки та кислі грунти. Там виростають дрібні плоди, які розтріскуються ще зеленими.

3. Кавунам потрібно не менше метра площі живлення. Тобто садити кожен на такій відстані один від одного.

4. Перед посадкою ділянку варто підживити. Перегній гірше кавунові не зробить, але більш потрібніші мінеральні добрива. Це огірки краще відгукуються на перегній, а баштанні рослини більше хочуть азот, калій, фосфор або нітрамофоску.

Але з ними треба бути акуратними. Якщо переборщити з азотом, то плоди виростуть з високим рівнем нітратів. Від передозування листки стають темно-зеленими, скрученими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міні-сад на балконі: 10 способів розміщення рослин

5. Викопати ями на відстані 1 м на глибині 6-8 см. В кожну лунку кинути по насінини і та по 1 ст. л. попелу, який перемішати із землею.

6. Сонячні схили для кавунів саме те. Там сонце буде краще припікати. Хоч і вважається посухостійкою культурою, але теж добре реагує на грунтові води. Усі баштанні культури не переносять затінку. Вони мають бути вільні, а не з усіх боків обсаджені кукурудзою, щоб захистити від вітру.

7. У кавуна урожай закладається на центральному пагоні. Тому можна прищипувати всі зайві пагони, не чіпаючи цього. Тоді сили кине не на нарощування пагонів, а наливання плодів.

Не всі кімнатні рослини потребують багато сонця. Зокрема, ті, що добре очищують повітря.

Пропонуємо 10 кімнатних рослин, що можуть жити при помірному освітленні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращу пору для посіву кавунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути