Ексклюзиви
субота, 22 квітня 2017 06:31

Найбільший в світі парад квітів збирає мільйон глядачів
18

Найбільший в світі парад квітів дивує своїми масштабами
Фото: bloemencorso-bollenstreek.nl
Найбільший в світі парад квітів дивує своїми масштабами
Найбільший в світі парад квітів дивує своїми масштабами
Найбільший в світі парад квітів дивує своїми масштабами
Найбільший в світі парад квітів дивує своїми масштабами

22 квітня в Нідерландах проходить найбільший парад квітів у світі - Bloemen Corso. Щороку у третю суботу квітня до містечка Нордвейк з'їжджаються тисячі туристів з усього світу. В день проведення фестивалю, усі композиції долають шлях у 42 км з Нордвейку у Хаарлем. Хода супроводжується костюмованим шоу, музикою, піснями і танцями.

Для своїх творів нідерландці використовують виключно жоржини. Ця робота починається за два-три дні до свята. Дизайнери і флористи продумують композиції скульптур і їх колірну гамму, виготовляють спеціальні каркаси і кріплять на них бутони. Герої мультфільмів і коміксів, казкові персонажі та реальні особистості – всі ці композиції важать по кілька тонн і складаються з сотень тисяч квіток

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили сад принцеси Діани, який вражає своїми розмірами

Обов'язковим пунктом проходження параду є всесвітньо відомий королівський парк квітів Кекенхоф, який займає 32 гектари землі і знаменитий своїми великими полянами тюльпанів. Тут можна побачити 4,5 мільйона тюльпанів 100 різних різновидів.

Рух колони чітко розписано по хвилинах. Туристам і жителям Голландії заздалегідь оголошують цей розклад, і вони можуть приєднатися до ходи в будь-якому місті. Кульмінацією свята є прибуття процесії в Гарлем о 21 годині. Тут квіткове хід завершується масштабною феєрверком, а квіткові скульптури залишаються в цьому місті ще на добу, щоб їх змогли розглянути всі бажаючі.

Вперше цей фестиваль пройшов у 1947 році. Після закінчення Другої світової війни населенню зруйнованої країни були потрібні позитивні емоції. Вільям ван Варменховен, виробник квітів і селекціонер з міста Хіллегома прикрасив стару вантажівку кількома квітковими гірляндами і побудував на ньому першу квіткову композицію - величезного синього кита з гіацинтів. Проїхавши по декільком навколишніх населених пунктів, ван Варменховен виставив прикрашену вантажівку біля свого будинку на загальний огляд. Пізніше до квіткового ходи приєдналися ще кілька мешканців.

Сьогодні квітковий парад збирає близько мільйона глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший в світі парад квітів збирає мільйон глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути