Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2019 19:22

Малина-рекордсмен: назвали 3 урожайні нові сорти

Для вдалого врожаю малини, треба не прогадати із сортом. Про них розповіла Людмила Марковець з Кіровограда, яка має власний розплідник.

"При виборі саджанця треба дивитися, чи є три бруньки біля основи пагона. Якщо ні, краще не ризикувати з посадкою. А от довжина пагона не важлива. Бо після посадки його все одно треба підрізати", - радить жінка.

Автор: maja-dacha.ru
  З куща сорту Феномен зривають 6 кілограмів ягід
З куща сорту Феномен зривають 6 кілограмів ягід

Феномен

На кущі утворюються плоди вагою близько 5 г, дозрівають дружно. Не обсипаються. З одного куща отримує не менше 6 кг. Незважаючи на ніжність і соковитість, ягоди добре переносять транспортування.

У цього сорту стебла, як світлофор. Часто змінюють колір. Спочатку бежеві, а до осені жовтіють. Цей сорт стійкий до хвороб та морозів. Сорт посухостійкий, ягоди не підпікаються на сонці.

Гусар

У сорту Гусар плоди дозрівають дружно. Малина не обсипається і ягоди не розпадаються на зернини. З дорослого куща вдається зібрати 6,5 кг врожаю.

Це правильний сорт малини. У неї такий, як треба, смак, аромат і вага. Стійкий до засух, хвороб та морозів. Головне — прикрити зверху сніжком. До того ж на одному місці може рости до 20 років. А так як біля себе не утворює мільйон пагонів, то всі сили витрачає тільки на закладку врожаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали полуницю, яка дає врожай 4 рази за рік

Патриція

Це ранній британський сорт, у якого ягоди схожі на садову суницю. Як формою, так і запахом. Шовковисті та важать до 10 г. Розміром майже із сірникову коробку. Кущ прямостоячий, висотою 2 м.

Щоб мати вдалий врожай вишень, надійніше вибрати українські акліматизовані сорти. Селекціонери виводять передусім такі сорти, які будуть затребувані виробництвом і торгівлею. Тому перевагу надають тим, що дають стабільно високі врожаї.

Науковці Інституту садівництва вивели сорти вишні Мелітопольська десертна, Пустунка, Іграшка, Мелітопольська радість, Нічка, Диво.

Зараз ви читаєте новину «Малина-рекордсмен: назвали 3 урожайні нові сорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути