Малина - одна з найпопулярніших літніх ягід.
За нею варто ретельно доглядати, щоб отримати щедрий врожай у наступних сезонах.
Коли і як обрізати малину
Перший раз кущі малини обрізають приблизно в середині липня, коли з'являються стиглі ягоди. Точний термін залежить від сорту. В цей час зрізайте садовими ножицями всі відмерлі гілки та листя. Варто видалити також молоді саджанці біля дорослого куща.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні десерти з малини: три прості рецепти, які люблять діти та дорослі
Вдруге обрізати малину варто восени за декілька днів до початку морозів. Ідеальний термін - початок або середина жовтня. Для кращого врожаю зрізайте верхівку куща на 5-7 см, якщо його висота понад метр. Це стимулює малину пускати більше сил на ріст бічних гілок.
Що саме потрібно обрізати
- засохлі гілки;
- пожовкле та сухе листя;
- дворічні стебла.
На кожному кущі рекомендується залишати по п'ять здорових стебел.
Експерти повідомили, що еліксир молодості знайдено. І, за їх словами, він складається з ягід. Сезонні літні ягоди багаті антиоксидантами. Це малина, ожина, аґрус, полуниця, чорниця, смородина. Вони уповільнюють процеси старіння в організмі. Знижують крихкість та ламкість капілярів. Підтримують здоров'я очей та зору.
Коментарі