Ексклюзиви
понеділок, 13 листопада 2017 14:12

Як правильно посадити тюльпани?

Як правильно посадити тюльпани?
Цибулини тюльпанів найкраще садити восени. Фото: КвіткаІнфо

Цибулинні рослини - відмінний варіант прикраси для саду та прибудинкової території. Вони багаторічні, цвітуть одними з перших, а широкий асортимент варіантів дозволяє підібрати рослини під свої естетичні вимоги.

Яку цибулинну квітку можна назвати найвідомішою? Напевно, це тюльпани. Перші згадки про цих представників флори зустрічаються ще в XII столітті. На даний момент виведено кілька тисяч різновидів цих рослин, які умовно розділені на 15 класів і ще більше число груп. Існують тюльпани практично всіх відтінків, гладкі й махрові, величезні й мініатюрні. Розводять їх переважно в Нідерландах, Англії та Туреччині, але ці квіти при належному догляді можна вирощувати і в наших широтах.

Цибулини тюльпанів https://florium.ua/ua/tulips/ найкраще садити восени. Більшість цибулинних квітів висаджують в грунт у вигляді цих самих цибулин саме восени, якісь в кінці серпня, якісь в кінці жовтня, проте, є і виключення. Тюльпани висаджують восени, щоб цибулини встигли зміцніти до зими, і щоб холод їх не пошкодив. Досвідчені квітникарі говорять про кінець вересня і початок жовтня, як про ідеальний час.

Вибір цибулини визначає якість цвітіння. Якщо цибулина підгнила, сильно підсохла або облупилася, то шанси, що вона загине або стане місцем розмноження бактерій, високі. Вибирайте для посадки тільки ті екземпляри, які явно викликають довіру. Якщо ви хочете посадити цибулини, що залишилися з минулих років, їх попередньо вимочують у спеціальному розчині.

Висаджувати цибулини бажано на глибину не менше 10 сантиметрів, а якщо посадковий матеріал представлений великими екземплярами - то на глибину більше 12 сантиметрів. Залишайте місце для розвитку рослин, не саджайте їх надто близько один до одного. Місця посадки можна прикрити соломою та іншими матеріалами, які зможуть захистити майбутні квіти від промерзання. Рекомендують періодично поливати цибулини і додавати добриво рослині після цвітіння.

Різні рослини по-різному ставляться до вологи і сонячного світла. Тюльпани можна назвати сонцелюбивими, тому заздалегідь перевірте, що навесні їх ніхто не закриватиме своєю тінню. Тюльпани люблять вологу, помірно пісочні і глинисті грунти, однак, грунт повинен бути родючим і в міру удобреним.

Отримати детальну інформацію про тюльпани та інші цибулинні квіти ви можете на сайті Florium.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно посадити тюльпани?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути