понеділок, 01 травня 2023 02:50

Як позбутися личинок хруща: народні методи

Як позбутися личинок хруща: народні методи
Личинки хруща можуть знищити весь урожай. Фото: zelenasadyba.com.ua

Серйозною проблемою для садівників та городників є личинки хруща. Якщо їх розводиться багато, можуть знищити будь-який урожай.

Є кілька надійних народних методів позбутися цих шкідників, пише Gazeta.ua.

Личинки хруща в ґрунті харчуються корінням рослин. Тому, для запобігання їхній появі потрібно ретельно прибирати залишки рослин після збирання врожаю і не залишати їх в ґрунті до наступного року. Можна також використовувати спеціальні препарати для обробки ґрунту, які вбивають цих шкідників. Крім того, допоможуть бактеріальні препарати, які вбивають личинки жука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які рослини відлякують комарів: перевірені поради

Є ще й низка народних засобів, щоб позбутися личинок хруща. Допоможе, наприклад, відвар часнику. Часник потрібно натерти й залити окропом. Настояти кілька годин, потім процідити і обприскати цим розчином рослини. Позбутися личинок хруща можна також за допомогою відвару пирію. Пирій слід залити окропом і настоювати кілька годин. А потім процідити й обприскати рослини.

Якщо личинки хруща ще не досягли зрілості, можна використати розчин соди. Соду потрібно розчинити у воді і обприскати рослини. Використовують і кілька годин настояний відвар будяків. Окрім того, можна нарізати цибулю, залити окропом і кілька годин настоювати. Потім розчин слід процідити й можна оприскувати ним город.

Одними з найнебажаніших гостей городників навесні є кроти. Після зими вони починають активно шукати собі їжу й наносять чимало шкоди грядкам. Є чимало способів прогнати кротів з ділянки.

Щоб цибуля гарно вродила потрібно зробити її знезараження перед посадкою. Для цього слід дотримуватись певних правил.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися личинок хруща: народні методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути