Ексклюзиви
понеділок, 19 серпня 2024 06:25

Як готувати кущі полуниці до зимівлі: корисні поради

Як готувати кущі полуниці до зимівлі: корисні поради
Кущі полуниці на зиму не завжди варто обрізати. Фото: lifehacker.org.ua

Зазвичай наприкінці літа городники починають готувати рослини до зимівлі.

Зокрема, у цей період активно висаджують нові кущі полуниці й упорядковуються старі насадження, пише Gazeta.ua.

Деякі садівники рекомендують зрізати все листя на полуниці перед зимівлею. Інші ж кажуть, що не варто сліпо дотримуватися цієї поради. Так, якщо листя на кущах здорове, його можна не обрізати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрукти і ягоди, які варто мати на столі влітку

Здорове листя допоможе полуниці перезимувати, прикриє собою кореневу систему й захистить полуницю від низьких температур. А навесні рослина починає прокидатися саме від кореневої системи, стан якої залежить від наявності листя.

Від осіннього листя коріння запасається живленням і навесні кущ почне прокидатися ще за 8-10 днів до того, як з'явиться на ньому нове листя. Якщо ж влітку листя на кущах полуниці пошкодили шкідники чи хвороби, то від них краще позбутися. Адже спори шкідників можуть перезимувати й навесні знову шкодити рослині.

Наприкінці літа не варто підживлювати полуницю азотними добривами. Бо тоді всі сили рослини витратять на нарощування зеленої маси, а закласти бруньки наступного сезону не встигнуть. Окрім того, за кілька місяців до холодів полуниця може не встигнути наростити щільний лист, який захистить її взимку.

Отримати врожай перцю можна швидше, якщо застосувати перевірені народні методи. Досвідчені городники знають хитрощі, що дозволяють перцю швидше дозріти.

Наприкінці зими знайти на ринку чи в магазині свіжу капусту майже неможливо. Якщо капусту зберігати неправильно, вона втратить до кінця зими значну частину вітамінів, стане рихлою і позбавленою смаку. Тому важливо знати, як і де зберігати капусту взимку, щоб вона залишалась свіжою до весни. Про найпоширеніші методи зберігання капусти пише Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як готувати кущі полуниці до зимівлі: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути