понеділок, 27 квітня 2020 09:39

3 в 1: як із саду зібрати більше фруктів

3 в 1: як із саду зібрати більше фруктів
Дерево-сад поєднує на собі 3 сорти фруктів. Фото: uralsad74.ru

З кількох дерев, можна отримати багато різних фруктів. Для цього треба посадити дерева-садки. Це коли на одній рослині щеплені одразу кілька сортів. Так зручно, бо весь рік маю і ранні яблука, і зимові. За цим принципом можна вирощувати груші, сливи, вишні чи абрикоси.

Про це розповідає Андрій Тітов, власник садового розплідника із міста Бахмут на Донеччині.

Дерево-сад економить місце посадки й забезпечує безперервний урожай від поєднання ранніх, середніх і пізніх видів. Вони стійкі до хвороб, тому їх можна не обприскувати.

Такий спосіб посадки підходить більше для дачників, ніж для господарств. Там важко збирати й сортувати врожай різних сортів.

"Можна не купувати спеціальні саджанці, а щепити кілька на своєю дереві. Краще поєднувати сорти однієї пори дозрівання. Так легше удобрювати й обприскувати від шкідників. Вони не перезапиляться, але потребують одних добрив. Не можна поєднувати на одному стовбурі яблуню та грушу, або персик з абрикосом. Вони хоч і подібні, але ростуть по-різному", - розповідає фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садові вигадки: незвичайні поробки з непотребу

Правила щеплювання:

1. З осені нарізати живці для щеп­­лення із 2 бруньками. Зробити косий зріз із низу догори з протилежного боку від нижньої бруньки. Поставити у погребі у вологому піску до весни. Тоді замочити на добу у воді.

2. Частина пагона, на який щеплюється, і живець мають бути однакової товщини. Тоді швидко приживуться.

3. Прикласти зрізами живців докупи й обмотати плівкою на місяць. Наступної весни вибрати 2 найміцніші пагони, які виросли з прищеп­леного живця. З решти зірвати 3 верхні листки, щоб краще росла щепа.

Напевно багатьом любителям рослин хотілося б закупитися цікавими квітами і влаштувати вдома оранжерею. Причому не лише купити самі квіти, але й усі супутні аксесуари в одному місці, щоб просто отримати повноцінне замовлення і акцентувати свою увагу на турботі про рослини.

Сьогодні ця мрія може бути реалізована ураз, адже існує спеціалізований магазин Агромаркет, який займається реалізацією не лише квітів різних видів, але й інших рослин, починаючи від домашніх і закінчуючи саджанцями дерев для присадибних територій. Більш того, окрім вказаних товарів, користувач може придбати добрива, а також ексклюзивні та екзотичні рослини.

Зараз ви читаєте новину «3 в 1: як із саду зібрати більше фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути