субота, 26 травня 2018 11:29

З'явилися скандальні подробиці масового отруєння школярів

Автор: Уніан
  У школах, де діти масово втрачали свідомість знайшли балони з газом
У школах, де діти масово втрачали свідомість знайшли балони з газом

У кущах біля школи №6 Новомосковська Дніпропетровської області, в якій 8 травня прямо під час лінійки діти масово втрачали свідомість, виявили балони з невідомою речовиною.

Про це розповіли учні школи, що стали свідками інциденту, пише Апостроф.

"Коли приїхали журналісти, то директор школи сказав, що у всьому наша вина, що ми не поїли з ранку, тому погано було. В результаті в кущах школи знайшли балони з газом", - згадує учениця школи Аріна Іванова.

В цей же день відбулося масове отруєння дітей в школі №8 в Черкасах. Діти непритомніли прямо на лінійці, у багатьох з них були однакові симптоми: їх нудило, боліла голова, вони непритомніли.

"Там було дуже страшно. З мого класу знепритомніли 18 осіб. Мені пощастило, що я стояв в тіні, і зі мною нічого не сталося", - розповідає учень 8-ї школи Сергій Козоріз.

"Так як я вів цю лінійку, запитав: що відбувається? Мені сказали: все нормально, веди лінійку далі, - зазначає учень цієї ж школи Єгор Шнирук. - Після запитання, чому школа поводиться так, ніби нічого не відбувається, мені відповіли , що це "стадний інстинкт", і насправді отруїлося всього пара чоловік, а решта просто "прикидаються". Так було до тих пір, поки в шкільний двір не почали в'їжджати швидкі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичній школі у першокласниці констатували клінічну смерть

При цьому дітей евакуювали не відразу. Багатьох учнів, які були здорові відправили на заняття.

"Завучі і вчителі покликали нашого медбрата. Він почав приводити дітей до тями, але тих, кому було погано, ставало все більше і більше: спочатку двоє, потім вже тринадцять... - додає учениця 8-ї школи Богдана Миронова. - Тих, хто нормально почувався, відправили на уроки. Потім буквально хвилин через 15 дали дуже довгий дзвінок і почали евакуювати нас на задній двір школи. Ми всі були там, а швидкі їздили одна за однією, і поліції дуже багато було".

На шкільній лінійці, приуроченій до Дня пам'яті та примирення, що проходила у загальноосвітній школі №6 міста Новомосковська, Дніпропетровська область, раптово стало зле 19 учням.

Діти відчули запаморочення, у 18-ти дітей лікарі діагностували вегетосудинний пароксизм.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися скандальні подробиці масового отруєння школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути