Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2015 11:33

"Зв'язала янгола з одноразових пакетиків" - в Полтаві роблять іграшки для дітей бійців АТО
9

Фото - Сергій Нагорний
Фото - Сергій Нагорний
Фото - Сергій Нагорний
Фото - Сергій Нагорний
Фото - Сергій Нагорний

Волонтери "Батальйону небайдужих" почали робити святкові іграшки для дітей бійців АТО. З 19 грудня протягом місяця їх роздаватимуть біля Свято-Успенського собору в Полтаві.

Іграшки майструють у приміщенні недільної школи собору.

19 грудня в Полтаві біля Свято-Успенського собору відкриється будиночок Святого Миколая. Протягом місяця батьки з дітьми можуть завітати й отримати подарунки — іграшки ручної роботи. Їх виготовляють волонтери "Батальйону Небайдужих" і звичайні люди? — розповіла 36-річна Наталія Серебрякова, майстриня.

Для роботи збираються у приміщенні недільної школи біля собору. Колектив — жіночий. На поробки 2-3 години на день. Це сніговики, діди морози, ялинки, святкові вінки, янголи, сувеніри.

"Ідеї шукаємо в інтернеті. Там же замовляємо частину матеріалів. Решту приносимо з дому. Використовуємо багато природного матеріалу — лози, гілок, жолудів, шишок, сушених квітів. Наповнювачем в іграшках слугують дешеві крупи — манка, пшоно. Тіла сніговичків робимо зі старих шкарпеток або домотканого полотна. Шишки й жолуді покриваємо сріблястою чи золотою фарбою з балончика. Потім вплітаємо у віночки з дощика. Одна жінка звязала крючком янгола з одноразових пакетиків. Навіть не знаю, скільки вона витратила на це часу", - демонструє поробки Наталя.

Ціни на вироби волонтери не виставляють. На благодійному ярмарку кожен кине в скриньку, скільки зможе. Іграшки та зібрані на ярмарку гроші відправлять бійцям в АТО.

Зараз ви читаєте новину «"Зв'язала янгола з одноразових пакетиків" - в Полтаві роблять іграшки для дітей бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути