пʼятниця, 31 липня 2020 14:53

Звукові сигнали, проблискові маячки та супровід поліції: як відбувалася Всеукраїнська акція "Увага! Спецсигнал"

Звукові сигнали, проблискові маячки та супровід поліції: так відбувалася всеукраїнська акція "Увага! Спецсигнал". Все задля того, щоб перевірити, чи надають водії перевагу в русі оперативним та спеціальним транспортним засобам.

Традиційно щороку правоохоронці разом із медиками та рятувальниками перевіряють, чи дотримуються водії Правил дорожнього руку та чи надають перевагу в русі спеціальним транспортним засобам. У Вінниці поліцейські проводили операцію на вулицях з великим трафіком та високою ймовірністю заторів. Більшість водіїв усе-таки пропускали карету "швидкої", проте знайшлись і ті, хто не дотримався Правил дорожнього руху.

"Це правильно, що проводять такі перевірки. Знаю, що сам порушив, але зазвичай сигналю тим, хто не пропускає "швидку". Бо там же можуть бути люди, які борються за життя", - розповів Олександр - його зупинили поліцейські, оскільки той порушив Правила дорожнього руху та не пропустив карети швидкої допомоги.

За декілька годин поліцейські зафіксували близько десятка таких порушень. Робили попередження та виписували адмінпротоколи. За таке правопорушення - покарання на суму 510 гривень. Патрульні поліцейські впевнені: такі акції потрібно проводити якомога частіше,оскільки по всій країні такі порушення є непоодинокими, а такі акції все ж таки дисциплінують водіїв.

Автор: Ірина Кальченко
  Всеукраїнська акція "Увага!Спецсигнал"
Всеукраїнська акція "Увага!Спецсигнал"

"Ця акція покликана, щоб водії дотримувалися Правил дорожнього руху, були уважними на дорозі, пропускали автомобіль із спеціальними сигналами, бо це нагальна проблема особливо для карет швидкої медичної допомоги. Оскільки людина, яка прямує в лікарню, потребує невідкладної медичної допомоги і кожна секунда йде на відлік життя", - зауважує старший інспектор пресслужби патрульної поліції у Вінницькій області Віктор Постоловський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без паспорта під час карантину не виходити: суд визнав законними штрафи

Та й самі водії швидкої допомоги кажуть, що проблема справді є. Не всі водії, а також пішоходи, звертають увагу на звукові сигнали та проблискові маячки "швидкої".

"Проблема є, особливо у Вінниці. Багато водіїв та пішоходів не пропускають карети "швидкої". Вони мають насамперед розуміти, що "швидка" просто так не вмикає проблискових маячків та звукових сигналів. Ми це робимо тільки тоді, коли треба терміново доставити людину в лікарню", - каже водій швидкої допомоги Сергій Слічний.

Поліцейські наголошують: водії повинні реагувати на спеціальні сигнали, адже кожна втрачена хвилина може вартувати комусь життя.

Епідемічна ситуація в Україні погіршилася.

Місто Київ і 12 областей не відповідають показникам Міністерства охорони здоров'я для послаблення карантину, повідомляє МОЗ.

Порівняно з учорашнім днем список збільшився на дві області плюс Київ.

Зараз ви читаєте новину «Звукові сигнали, проблискові маячки та супровід поліції: як відбувалася Всеукраїнська акція "Увага! Спецсигнал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути