Ексклюзиви
понеділок, 25 липня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення Херсона: Жданов спрогнозував, як ЗСУ братимуть місто

Звільнення Херсона: Жданов спрогнозував, як ЗСУ братимуть місто
Олег Жданов розповів, як ЗСУ звільнятимуть Херсон. Фото: "Укрінформ"

Українські військові наступатимуть на тимчасово окупований Херсон з кількох напрямків.

Вже зараз захисники знищують склади, зброю та командні пункти ворога на Херсонщині, щоб зменшити втрати Збройних сил України під час контрнаступу. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов 24 липня в Youtube.

"Ми знекровлюємо це угрупування шляхом знищення складів, техніки, озброєння та особового складу, пунктів управління, пунктів зв'язку тощо. Зараз на Херсонському напрямку ми працюємо навіть по опорних пунктах як штурмовою авіацією, так і артилерією. Відсікаємо угрупування військ у районі Херсона від логістичних шляхів", – сказав Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ тиснуть. В окупантів на півдні залишилось два виходи – експерт

Підкреслив, що ЗСУ "в лоб" на Херсон не наступатимуть.

"Ми намагаємося найменшими втратами придавити угрупування російських військ до Дніпра й змусити їх здатися. Але це лише моє припущення, бо ми не знаємо про точні плани Генштабу. Ми тиснемо на Херсон з кількох боків. Головне завдання не в тому, що ми штурмуємо укріпрайони в лоб, а намагаємось обходити ті райони, де вони будують оборонні укріплення", – додав експерт.

ЗСУ, імовірно, готуються почати або вже почали контрнаступ в Херсонській області. Публічна інформація про хід і темпи контрнаступу буде обмеженою та надходитиме із затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни 24 липня.

Військові тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В окупантів не залишилося там безпечного місця, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти й ремонтувати бронетехніку.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Херсона: Жданов спрогнозував, як ЗСУ братимуть місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути