середа, 14 вересня 2022 22:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Чорнобаївка наступна. ЗСУ звільнили ще одне село на Херсонщині – голова облради

Збройні сили України звільнили село Киселівка в Херсонській області.

Були також завдані удари по окупантах у Новій Каховці, Голій Пристані та інших містах, повідомив голова Херсонської облради Олександр Самойленко в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

"Єдиний населений пункт, що розділяє на сьогоднішній день українську армію та місто Херсон, це знаменита Чорнобаївка", – заявив він.

Вже вся Україна знає, що Чорнобаївка – то місце загибелі окупантів, прокоментував депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підривають можливості РФ: в ISW оцінили темпи контрнаступу ЗСУ

Українські воїни звільнили Киселівку ще вчора, повідомив Самойленко.

Вчора на Карантинному острові в Херсоні були сильні вибухи в результаті "ювелірного влучання по місцю проживання і концентрації росіян.

Автор: Українська правда
  ЗСУ звільнили Киселівку
ЗСУ звільнили Киселівку

Аналітики Інституту вивчення війни вчора припусктили, що росіянам довелося відступити від Киселівки, що за 15 км від обласного центру.

Киселівка є оперативно важливим місцем для російських військ навколо Херсона, оскільки це останній великий населений пункт уздовж шосе E58 і залізничної лінії між поточними українськими позиціями та крайньою частиною Херсона – Чорнобаївкою.

За даними Генерального штабу ЗСУ 29 квітня 2022 року у Киселівці відбулась перестрілка між військовими РФ чеченської та бурятської національності. В інциденті відзначились по понад 50 учасників з кожного боку. Причини міжетнічного конфлікту полягали в небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та "нерівноправність" умов з кадирівцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись в тилу виключно в якості "загороджувальних загонів". Їхнє завдання — спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати. Ще одна причина — нерівномірність розподілу награбованого. Основний "зиск" від мародерства отримують ті ж чеченці.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобаївка наступна. ЗСУ звільнили ще одне село на Херсонщині – голова облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути