Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2022 04:01

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ закріплюють успіх зі звільнення п'яти населених пунктів на Херсонщині

ЗСУ закріплюють успіх зі звільнення п'яти населених пунктів на Херсонщині
ЗСУ на півдні закріплюють успіх. Фото: Українська правда

Підрозділами Збройних сил України закріплено успіх із звільнення Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі Херсонської області. Тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктур.

Ворог посилено проводить повітряну розвідку, навколо 17 населених пунктів вздовж лінії фронту і на щойно вивільнених територіях. Продовжує обстріли наших позицій та тилових територій, не цурається й техногенного шантажу, повідомляє Оперативне командування "Південь".

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 300 вогневих завдань. Знищено: 23 окупанти, вантажний і броньований автомобіль, ударний БпЛА типу "Шахед", склад боєприпасів неподалік Дудчан, пункт управління та вузол зв'язку в районі Суханового. Суттєво пошкоджено дві ворожі самохідні артилерійські установки "Гвоздика" та БТР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "мінуснули" купу росіян на півдні: подробиці

Двічі парами ударних К-52, двічі ударним дроном і ще раз парою штурмовиків Су-25 ворог атакував наші позиції. Без втрат. Ще два рази парами штурмовиків Су-25 – атакував нещодавно вивільнені села на правому березі Дніпра.

Українці нанесли дев'ять авіаційних ударів переважно армійською авіацією по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки окупантів на Бериславщині і в Миколаївському районі.

"В Чорному морі 12 ворожих кораблів маневрують поблизу узбережжя Криму, з них два надводних носії "Калібрів" (а це 16 ракет) та три великих десантних кораблі", – йдеться в повідомленні.

Російські окупанти звели дві понтонні переправи в районі села Дар'ївка на Херсонщині.

Це підтверджує супутниковий знімок Planet Labs за 11 жовтня. Поруч зі зруйнованим раніше силами ЗСУ Дар'ївським мостом супутник зафіксував дві понтонні переправи, які окупанти використовують для перетину річки Інгулець.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ закріплюють успіх зі звільнення п'яти населених пунктів на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути