Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2018 13:22

Зоозахисники побились із чиновниками, щоб врятувати собак
3

Мікроавтобус, який віз собак до Харкова
Фото: valentina.mamay
27 собак було в 4 клітках без вентиляції
Зоозахисники забрали врятованих тварин додому

В Бердянську Запорізької області зоозахисники зупинили мікроавтобус, який віз місцевих собак в притулок до Харкова. Активісти побились із працівниками приватного притулку для тварин і міськими чиновниками.

"Дізнались, що тварин із самого ранку виловлювали на ринку, забирали із приватних дворів. Комунальники ігнорували господарів, які хотіли забрати домашніх улюбленців. Під кінець дня собак мали везти до Харкова до приватної шкуродерні. А згідно закону тварин мали 2 місяці тримати на карантині. Водій "ГАЗелі" не знав місцевості, тому на швидкості, коли втікав від активістів, налетів на залізничну колію, яку ремонтували. Від удару колеса пропоров. Потім нас побили місцеві чиновники і не пускали до автобусу. Коли все ж таки змогли відкрити двері, то виявили 20 собак і 7 цуценят у жахливому стані після швидкої поїздки. В транспорті навіть вентиляції не було. Собак ми забрали до себе", - розповіла Валентина Мамай, голова Служби захисту тварин в Бердянську.

Комунальники подали на дії активістів до поліції. Та може відкрити кримінальне провадження за фактом хуліганства. Зоозахисники в свою чергу подали заяву про побиття від міських чиновників під час зупинки автобусу із виловленими тваринами. Поліція проводить перевірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Луцька забрів лось і налякав жителів.

Зграя диких псів напала на птахів у Херсонському гідропарку. Постраждали павичі, качки й гуси. Собаки пролізли на територію живого куточка через дірки в огорожі та попід сіткою.

Зараз ви читаєте новину «Зоозахисники побились із чиновниками, щоб врятувати собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути