Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2016 10:28

Затримані у Львові терористи виявились добровольцями з ОУН

Затримані у Львові терористи виявились добровольцями з ОУН
Квартира після обшуку вактивіста на псевдо Негідник / Фото: ОУН

Учора СБУ рапортувала про затримання пятьох терористів, які планували підірвати залізничні колії під Львовом. Одного з підривників затримали під час закладаня вибухівки біля села Дубляни. Інших - під час спецоперації. Як згодом виявилось, троє з них - члени добровольчого руху ОУН.

Про це йдеться на офіційній сторінці ОУН у Facebook.

"Вчора у Львові без жодних пояснень, без жодних пред'яв або звинувачень затримали трьох добровольців батальйону ОУН, активістів добровольчого руху ОУН - друга Партизана, друга Негідника та друга Шпіка. Ми не маємо жодної інформації щодо причин затримання, але очевидно, що воно обумовлено їх активною позицією проти влади внутрішньої окупації та Московського патріархату в Україні; вони брали активну участь в акціях добровольчого руху ОУН проти цього. Нині хлопці перебувають у відділку СБУ", - йдеться у повідомленні.

Оунівці затримання називають помстою за активну боротьбу проти влади.

"Розпочаті репресії проти оунівців - акт помсти Москви через своїх агентів у СБУ за погром російських банків та перешкоджання московській "мирній" ході. Тим паче, що після цих акцій нашому Провіднику, другу Буревію повідомляли про те, що "помста не забариться", - вважають там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виїзді з Волновахи військовослужбовці затримали підозрюваного в теракті

У СБУ кажуть, що під час обшуків у затриманих вилучили велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки, гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД–5, 5 кг вибухівки марки IХ 25 та 600 гр тротилу, 3 електродетонатори, 3 пістолети та набої різного калібру.

Нагадаємо, російський суд засудив бійця батальйону "Азов" Максима Філатова до 6 років колонії суворого режиму у звинуваченні за спробу здійснення теракту на території Криму.

Зараз ви читаєте новину «Затримані у Львові терористи виявились добровольцями з ОУН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути