вівторок, 02 квітня 2019 11:05

Затримали директора Грибовицького сміттєзвалища

Затримали директора Грибовицького сміттєзвалища
В СБУ регіону інформацію підтвердили, але деталі повідомлять пізніше. Фото:static.ukrinform.com

1 квітня у Львові правоохоронці затримали директора львівського комунального підприємства "Збиранка" (Грибовицьке сміттєзвалище) Віталія Пугача.

Його затримали під час одержання хабаря, - повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

"Ми засуджуємо подібні дії нечесних людей на будь-якому рівні. Якщо факт одержання хабара буде встановлено — вимагатимемо суворого покарання та об'єктивного розслідування цієї справи", — прокоментував заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівника міграційної служби викрили на хабарі

В СБУ регіону інформацію підтвердили, але деталі повідомлять пізніше.

Спецоперацію із затримання директора ЛКП "Збиранка" провели співробітники СБУ пізно увечері у Львові. Попередньо відомо, що посадовець одержав частину неправомірної вигоди у сумі 400 тис. Грн від підрядника, який виграв тендер на проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Львівський полігон твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище) — єдине легальне місце для скупчення сміття зі Львова та довколишніх сіл. Діяло з 1958 року поблизу села Великі Грибовичі біля Львова. Площа звалища становить понад 38 га. Сміттєзвалище обслуговує ЛКП "Збиранка". 28 травня 2016 року на полігоні твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі спалахнула масштабна пожежа. Її гасили впродовж двох днів. 30 травня, коли рятувальники практично ліквідували займання, на полігоні стався зсув сміття. Внаслідок цього під завалами опинились троє працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, тіла яких знайшли без ознак життя уже наступного дня. Серед тих, хто потрапив під завал сміття, ймовірно, був й еколог комунального підприємства "Збиранка". Його не знайшли досі. У 2017 році, за рік часу після трагедії, Грибовицьке сміттєзвалище закрили для експлуатації.

Чиновника одного з відділів Головного управління Нацполіції у Вінницькій області викрили на хабарі співробітники Служби безпеки України.Оперативники встановили, що поліцейський вимагав у жителя обласного центру 10 тис гривень.

Зараз ви читаєте новину «Затримали директора Грибовицького сміттєзвалища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути