Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2019 04:15

Запустили безготівковий проїзд у всьому громадському транспорті

Запустили безготівковий проїзд у всьому громадському транспорті

У Вінниці офіційно запустили електронний квиток у трамваях.

Мер міста Сергій Моргунов перевірив роботи валідатора у трамваї за допомогою персоналізованої картки вінничанина та першим спробував оплатити проїзд, пише vn.presspoint.

"Сплата за проїзд Муніципальною карткою вінничанина та безконтактними банківськими картками — це нові можливості для пасажирів, їх комфортного користування муніципальним транспортом й розвитку міста у напрямку Smart city. Завдяки Муніципальній карті надалі людина зможе користуватися додатковими сервісами. Впровадження безготівкової системи оплати проїзду — це ще один крок в напрямку модернізації та осучаснення транспортної системи міста, якою ми невпинно займаємось" - розповів міський голова Сергій Моргунов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як працюватиме "електронний квиток" у всьому громадському транспорті

Здійснення безготівкової оплати проїзду можливе через стаціонарні валідатори, встановлені в усіх трамваях, що курсують містом. Приймання оплати платіжною картою здійснюється на усіх стаціонарних валідаторах на кожних дверях, а друк квитків здійснюється лише на других дверях.

Наступним кроком є розширення мережі безконтактної оплати за проїзд у тролейбусах, автобусах та маршрутних таксі. До кінця 2019 року розрахуватися до допомоги Муніципальної картки та безконтактних банківських карт, включаючи можливість розрахунку через смартфони, буде доступно у тролейбусах та муніципальних автобусах.

У маршрутних таксі тестування системи на їх бортах розпочнеться з 1 січня 2020 року.

У Вінниці почали встановлювати цифрове електронне табло з графіком руху громадського транспорту. У місті встановлять 50 таких розумних зупинок.
Вмикати електронне табло почнуть на трамвайних зупинках ближче до Нового року.

Зараз ви читаєте новину «Запустили безготівковий проїзд у всьому громадському транспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути