Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 04:35

Запрацювала електронна черга оформлення закордонних паспортів

Автор: vn.20minut
  Вінниця стала восьмим містом, де запрацювала електронна черга для оформлення закордонних паспортів
Вінниця стала восьмим містом, де запрацювала електронна черга для оформлення закордонних паспортів

У Вінниці запрацювала електронна черга для оформлення закордонних паспортів. Ця новація повинна ліквідувати постійні черги на отримання документів.

Стати в чергу можна після отримання талону в терміналі Міграційної служби або зареєструватись онлайн на офіційному сайті і прийти у вказаний день та час.

"Є вже записи до 21 грудня. Людина сама обирає дату і час, який їй підходить. Якщо чергу пропустить, доведеться заново реєструватись" - , говорить Gazeta.ua керівник Міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко.

Під час реєстрації на сайті Міграційної служби пропонують обрати регіон. Закордонний паспорт оформлюється, де зручно, незалежно від реєстрації.

"Для того, щоб зареєструватись онлайн, треба повідомити номер телефону, на який прийде код-підтвердження номеру у черзі і повідомити 4 останні цифри номеру паспорту. На один номер мобільного можна зареєструвати 4 членів родини, які бажають отримати закордонний паспорт. Якщо зареєструвалися одні, а прийшли зовсім інші люди, ніхто їх приймати не буде", - зауважує Наливайко.

У терміналі можна реєструватися в електронній черзі на місяць вперед. Оператор видає іменний талон. Якщо треба зареєструвати членів сім'ї, то слід мати оригінали їхніх документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Документі" повідомили, що ажіотаж на біометрику спадає

На прийом однієї людини дається 15 хвилин. Якщо сім'я з 4 людей - 60 хвилин.

Для термінового виїзду за кордон документи оформлять 3 дні. Це у випадку термінового лікування чи у разі смерті родича. Довідку має надати Департамент охорони здоров'я. Якщо помер родич, то має бути документ-підтвердження країни, де людина померла.

Електронна черга на даний момент працює у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Херсоні, Тернополі та Полтаві.

Вартість термінового паспорту, який обіцяють зробити за 7 днів, коштує 810 грн. 32 коп., не терміновий - 557 грн. 32 коп.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювала електронна черга оформлення закордонних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути