понеділок, 30 липня 2018 13:23

Заклали камінь Монументу звитяги українських воїнів

Заклали камінь Монументу звитяги українських воїнів
Місцем майбутнього пам'ятника обрали площу перед Монументом бойової слави радянських воїнів. Фото:zik.ua

У Львові декілька патріотичних організацій встановили камінь на місці, де постане Монумент звитяги українських воїнів.

Місцем майбутнього пам'ятника обрали площу перед Монументом бойової слави радянських воїнів, що на вулиці Стрийській, - пише ZIK.

Участь у церемонії освячення закладного каменю взяли представники "Національного корпусу" Львівщини спільно з організаціями "Патріот", "Свобода", "Правий Сектор", "Добровольчий батальйон ОУН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'ятрович пояснив, чому пам'ятник Щорсу досі стоїть

"Сьогодні велике свято, і ми вибрали саме цю дату для закладення каменю, де на місці колишнього Монументу слави буде Монумент звитяги українським воїнам, – прокоментував ініціативу Святослав Сірий, начальник штабу "Національного корпусу" Львівщини. – Дуже довго ішли війни за цей монумент. Хтось хотів відновити, а хтось – зруйнувати. Нарешті, з допомогою свідомих львів'ян, є вже рішення про його знесення. І ми вважаємо і будемо добиватися, щоби саме на цьому місці був Монумент звитяги українських воїнів – від княжої доби і аж дотепер. Щоби молоді хлопці, які присягатимуть на вірність народу України, щоби вони це робили саме тут".

За словами Святослава Сірого, на їхнє звернення до міської ради Львова щодо встановлення каменю довгий час не надходило відповіді. Тому патріотичні організації взяли ініціативу у свої руки, самостійно встановили і освятили камінь. З відновленням роботи депутатського корпусу запрацює громадська ініціатива збору підписів, підготовки документації і проведення конкурсу.

Як повідомив Святослав Сірий, на новому Монументі має бути зображена вся історія українського воїнства – від княжої доби до теперішніх добровольців. "Монументу слави ми не беремо до уваги взагалі, він мав бути давно знищений. – каже С.Сірий. – Бо ніякої цінності для українців, а тим більше для львів'ян, він не несе. Поряд є Академія сухопутних військ, що вже не один рік виховує гідних українських воїнів. Саме біля цієї академії, на видному місці, має постати саме такий постамент".

Ідею підтримує Костянтин Василькевич, начальник медичної частини полку "Азов", голова "Легіону Свободи", заступник голови Асоціації учасників АТО Львівщини. "Це пам'ять про загиблих героїв, які віддали свої життя в новітній війні за нашу незалежність, – каже Костянтин Василькевич. – На мою думку, тут має бути меморіальний комплекс. Тут має Меморіал Небесній сотні, має бути пам'ятник нашим побратимам, які загинули у цій війні, а також пам'ять про УПА і інших героїв, які на цій землі боролися за незалежність нашої держави".

Зловмисники розбили пам'ятник воїну АТО Олександру Єрмакову у місті Добропілля на Донеччині. Він загинув 2015 року в боях під Дебальцевим.

Зараз ви читаєте новину «Заклали камінь Монументу звитяги українських воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути