вівторок, 26 січня 2016 11:02

Захарченко погрожує не пустити в ДНР миротворців ООН

Захарченко погрожує не пустити в ДНР миротворців ООН
Фото: ukraina.ru

Лідер самопроголошеної Донецької наодної республіки Олександр Захарченко вимагає від оціночної місії ООН, яка прибула в Україну, підтвердити відмову від підготовки міжнародної миротворчої місії.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій сепаратистським виданням, як повідомляють Новини Донбасу.

Захарченко заявив, що бойовиків турбує інформація про те, що "візит оонівців - це попередній крок до того, щоб надіслати на Донбас "блакитні каски".

"Офіційного спростування від штаб-квартири ООН ми поки не чули. Якщо такого спростування не буде, в ДНР місію ООН не чекають", - сказав Захарченко.

За словами голови так званої ДНР, республіка готова приймати допомогу для вирішення конкретних завдань, наприклад, з розмінування територій, де йшли бойові дії.

Нагадаємо, з 23 січня в Україні починала працювати оціночна місія ООН, до складу якої увійдуть представники різних структур міжнародної організації, у тому числі Програми розвитку, Дитячого фонду та Служби з розмінування.

Раніше повідомлялось, що місія ООН допоможе у розмінуванні Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко погрожує не пустити в ДНР миротворців ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути