Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 16:50

Загадково зник військовий, якого у січні звільнили з полону

Автор: 20 хвилин
  Зник звільнений військовополонений Роман Савков
Зник звільнений військовополонений Роман Савков

Військовий Роман Савков, якого 24 січня звільнили з полону, не виходить на зв'язок з 3-ї ночі 11 лютого.

Додому заїхав тільки на хвилину, взяв у матері грошей, деякі документи і поїхав назад у Київ. Після того від нього жодного дзвінка. Два номери телефону поза зоною, пише "20 хвилин".

"Рома знаходиться у Києві у госпіталі на лікуванні. 8 лютого їздили до нього привітати з днем народження. І раптом вночі стук у двері. Дивлюся, Роман стоїть, а біля воріт машина таксі. Його приїзд додому вночі став несподіванкою. Каже: "Ой, мамо, тут така ситуація. Я на хвилину. Треба взяти деякі документи і назад, бо рано маю бути в госпіталі", - говорить мати військового.

Мати каже, що син навіть не присів. Взяв якісь документи, попросив грошей. Казав, нібито має щось з правами водія владнати. Земляки Романа кажуть, що хлопець взяв дома 10 тисяч гривень.

Після зустрічі військовий не відповідав на дзвінки і не дзвонив.

"Подумала, в дорозі телефон розрядився. Пізніше Рома не відповідав. Його дівчина втішила. Сказала, що Роман розмовляв з нею приблизно о пів на десяту ранку. Повідомив їй, що йде в госпіталь. Та з сином ніяк не могли зідзвонитися. Серце вже було не на місці", - згадує жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добровольця АТО спалили в машині

Поліцейські перевірили всі ДТП, які сталися на маршруті Шаргород-Київ тієї ночі. Ніде не зафіксовано пригоди з автомобілем, яким їхав Роман. Водій ні до кого не звертався по допомогу.

"З пам'яті не йде фраза: "Ой, мамо, тут таке сталося!". Переживаю за здоров'я дитини. У Романа цукровий діабет, який він "заробив" під час перебування у полоні", - додає жінка.

Роман Савков служив помічником гранатометника 92-ї окремої механізованої бригади. 19 липня 2017 потрапив у полон. Його утримували в Макіївській колонії. Обміняли 24 січня нинішнього року.

Зараз ви читаєте новину «Загадково зник військовий, якого у січні звільнили з полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути