Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2022 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

З території Білорусі Україну можуть атакувати ракети та авіація РФ – Генштаб 

З території Білорусі Україну можуть атакувати ракети та авіація РФ – Генштаб 
Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі. Про це попередив Генштаб Збройних сил України вранці 12 листопада.

"Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території Республіки Білорусь. На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської та Запорізької областей ворог продовжує використовувати будівлі та територію релігійних організацій, закладів освіти і охорони здоров'я для розміщення військовослужбовців, військової техніки та обладнання вогневих позицій мінометів і артилерії", – йдеться у зведенні.

На Слобожанському напрямку ворог 11 листопада атакував з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Бологівка, Вільхуватка, Красне, Огірцеве та Стариця Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках бив з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Білогорівка, Кислівка, Крохмальне, Макіївка, Невське, Новоселівське і Стельмахівка Луганської області; Берестове, Куп'янськ і Табаївка на Харківщині та Серебрянка і Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник атакував з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Верхньокам'янське, Залізне, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Соледар та Яковлівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали свіжу карту зі звільненими територіями Херсонщини та Миколаївщини

На Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Веселе, Водяне, Кам'янка, Костянтинівка, Красногорівка, Мар'їнка, Невельське і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Нескучне, Павлівка та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку – з танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Дорожнянка, Гуляйполе, Зелений Гай, Малинівка, Ольгівське, Степове, Чарівне, Червоне та Щербаки Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Вищетарасівка Дніпропетровської області та Гаврилівка, Дудчани, Золота Балка, Михайлівка і Новоолександрівка на Херсонщині.

У Повітряних силах ЗСУ попередили про загрозу нового масованого удару по Україні.

Російські загарбники дещо знизили інтенсивність атак ракетами й безпілотниками. Вони побачили, що ефектів від поодиноких ударів небагато. Зараз, ймовірно, намагаються накопичити запаси для нового масованого удару по Україні. Саме цим у ПСУ пояснюють зниження інтенсивності атак ракетами й безпілотниками.

Зараз ви читаєте новину «З території Білорусі Україну можуть атакувати ракети та авіація РФ – Генштаб ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути