середа, 24 травня 2017 07:08

Водіїв усіх видів громадського транспорту одягнули в уніформу

Водіїв усіх видів громадського транспорту одягнули в уніформу
У 2012 році у Вінниці водіїв усіх видів громадського транспорту одягнули в уніформу Фото: myvin.com.ua

"Це норма, так повинно бути. Висуваємо єдині вимоги до усіх перевізників, щоб відповідали єдиній транспортній мережі. Форма повинна бути зручною та в охайному вигляді. На виконання цієї вимоги розроблено дизайн", - заявив міський голова Вінниці Володимир Гройсман під час візиту до тролейбусного депо 24 травня 2012 року. Зобов'язав трамвайно-тролейбусне управління та приватних перевізників одягнути своїх працівників у єдину уніформу.

Вінниця стала першим містом в Україні, де запроваджено форму для водіїв та кондукторів тролейбусів, трамваїв, автобусів та маршруток. Пробні зразки вже випробовувались водіями тролейбусів - блакитні сорочки з нашивками "Вінницятрансмережа" та "Вінницька мережа громадського транспорту".

"Бачив не один раз коли водій їде в шортах та майці. Але це "пляжний" або домашній варіант одягу. Все що стосується громадського обслуговування повинно бути належної якості", - пояснив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Металеві каркаси автобусів міняють на склопластик

На запровадження уніформи пішло 2 місяці. З 1 серпня спеціальний одяг для транспортників став обовязковим. Літній варіант форми - це сині брюки або спідниця, сорочки з нашивкою "Вінницька мережа громадського транспорту", краватка з гербом міста, кепка чи пілотка для жінок. До осіннього варіанту додаються піджак, куртка та гольф. Частину вартості форми водії сплатили самі - 150-200 грн.

"Форма гарна, зручна. Були випадки, коли люди підходили з мобільними телефонами і фотографували нас", - каже водій автобуса Володимир Бутенко.

Пізніше до форми додали погони.

"Здебільшого у нас водії першого класу. Але для розпізнавання на погонах у кожного водія є одна смужка, дві чи три. Три смужки - це водій першого класу. Це найвища кваліфікація для водія чи то тролейбуса, чи то трамвая, чи то автобуса", - розповів заступник начальника Вінницького ТТУ Микола Завірюха.

10 років тому швейцарське місто Цюрих подарував Вінниці 116 списаних трамваїв. Завдяки їм вінницька транспортна компанія майже повністю оновила трамвайне депо.

"Цюрих готувався до Євро-2008. Перед ними поставили вимогу закупити нові трамваї, або побудувати метро. Їм вигідніше було оновити трамваї. Тому вони почали шукати країну, кому б подарувати списані трамваї", - говорить Володимир Дудко з Вінницької транспортної компанії.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв усіх видів громадського транспорту одягнули в уніформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути