Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2016 14:23

Санавіацією доставили протиправцеву сироватку для дитини

Санавіацією доставили протиправцеву сироватку для дитини

27 серпня вночі в львівську обласну лікарню ОХМАДИТ доставили 8-річного Матвія. Дитина не реагувала на світло, вигиналася в дугу, їй судомило кінцівки. Лікарі запідозрили правець - важке інфекційне захворювання. Дитина не мала жодного щеплення - рідні написали відмови ще з народження. Востаннє у Львові зареєстрували чотири випадки захворювання на правець 9 років тому. Двоє хворих померли.

Хлопчик живе із бабусею Марією у Львові. Мама працює за кордоном. Батько покинув родину. Тиждень тому хлопчик із бабусею відпочивали у селі. Матвій подряпав палець на нозі. За тиждень рана загоїлася, але в дитини почалися судоми.

Правець вражає нервову систему, викликає судоми м'язів, задуху. Спори збудника правцю проникає до організму через відкриті рани. В організм виділяються токсини. Хворому вводять протиправцеву сироватку. Якщо захворювання задавнене - більшість людей помирають.

Третю добу хлопчик підключений до апарату штучного дихання. На другий день в реанімації дитині ввели протиправцеву сироватку. Її шукали по всій країні.

"Дитині вже трошки краще. Вдалося знайти 5 ампул анти правцевої сироватки. Шукали по Україні і за кордоном. Санавіацією доставили ампули із Києва, були ще кілька у нашій області. Людський імуноглобулін також привезли із Києва. Якби хлопчик був вакцинований - такої біди не було б", - каже головний епідеміолог Наталія Тімко.

Торік на Львівщині вакцинувати дітей офіційно відмовилися 2437 батьків. Через відсутність вакцин планові щеплення проти кашлюку, дифтерії і правця зробили лише 24% дітей.

Зараз ви читаєте новину «Санавіацією доставили протиправцеву сироватку для дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути