середа, 06 березня 2019 15:57

Влада Конотопа відмовилась допомагати родині чоловіка, якого вбила крижана брила

Автор: Фото надані Світланою Шляхто-Піскарьовою
  Олександр Піскарьов з дружиною Юлією
Олександр Піскарьов з дружиною Юлією

Конотопська міська рада не збирається допомагати сім'ї 28-річного Олександра Піскарьова, на якого 3 лютого впала 30-кілограмова крижана брила. За чотири дні чоловік помер у лікарні, не прийшовши до тями.

Олександр разом із цивільною дружиною Юлією Бачурською проходили повз магазин, коли на них з даху будинку впала крига. Чоловік отримав тяжку черепно-мозкову травму, а жінка - пошкодження шийних і грудних хребців. Після цього керівництво Конотопа обіцяло повністю оплатити поховання.

"По квитанціям у мене зібралось 20 200 гривень. Це поховання і поминки. Коли подзвонила до Конотопа, у міськраді сказали, що вистачить з нас і того, що допомогли з перевезенням. Запропонували написати заяву у прокуратуру. Якщо знайдуть винного, то він цю суму сплачуватиме. На майстра ЖЕКу хочуть повісити", - розповіла сестра загиблого Світлана Шляхто-Піскарьова.

Автор: Фото надані Світланою Шляхто-Піскарьовою
  Олександр Піскарьов з дружиною Юлією і сином 10-річним Артемом
Олександр Піскарьов з дружиною Юлією і сином 10-річним Артемом

Олександр і Юлія переїхали до Конотопа з Маріуполя у 2014 році з початком війни на Донбасі. Разом з ними жив 10-річний Артем, син Юлії від першого шлюбу.

Піскарьова поховали у Маріуполі, де живуть його сестра і батько.

"Не бачу сенсу далі розбиратись. Ну напишу я цю заяву, але ж це їздити потрібно, а це витрати. І на роботі потрібно відгули брати за свій рахунок. А Сашу цим не повернути. Буду сама якось віддавати борги, що брала", - додала Світлана.

Юлію Бачурську виписали з лікарні. Зараз проходить реабілітацію вдома під наглядом матері. Два місяці жінка працювати не зможе.

"Я зробила депутатський запит, щоб 20 тисяч гривень відшкодувати сестрі загиблого. Також на відновлення Юлії - 40 тисяч. Підтримало 10 депутатів. Двох голосів не вистачило, - каже депутат Конотопської міськради Інна Пащенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка збивала бурулі і випала з балкона

- Вину хочуть перекласти на майстра ЖЕКу Кукушкіну. Хоча усі розуміють, що ця жінка не винна. Вмовляють її згодитись. Розказують байки, що дадуть умовне, а роботою потім забезпечать. Це було з подачі виконавця обов'язків міського голови Тетяна Сизон. Дала вказівку своїй команді не допомагати постраждалій сім'ї. Хоча це краплина для міського бюджету. На матеріальну допомогу депутатам виділяється по 100 тисяч і нічого. Зраділи, що це переселенці, то можна і не допомагати. Нехай їдуть, звідки приїхали - така позиція.

Автор: sumypost.com
  Олександр разом із цивільною дружиною Юлією Бачурською проходили повз магазин, коли на них з даху будинку впала крига
Олександр разом із цивільною дружиною Юлією Бачурською проходили повз магазин, коли на них з даху будинку впала крига

Щодо самої трагедії, то передвісники були. В той час на багатьох будівлях висіли бурулі. Деякі пошкодили майно під будинками. Управління ЖКГ взагалі не працює. Дороги в лютому не посипались навіть у центрі. Аварійні ситуації виникали. У кількох школах провалились дахи від снігу".

Всього на перевезення Олександра Піскарьова до Маріуполя виділили 8 тис. грн. Тепер Юлія Бачурська буде писати заяву на надання матеріальної допомоги.

28 лютого у Харкові брила льоду, що впала з даху будинку, травмувала двох людей. Інцидент стався на вулиці Пушкінська, постраждалих госпіталізували. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «Влада Конотопа відмовилась допомагати родині чоловіка, якого вбила крижана брила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути