пʼятниця, 28 жовтня 2022 10:26

Вимкнення світла тривають: в яких регіонах почалися перебої

Вимкнення світла тривають: в яких регіонах почалися перебої
28 жовтня відключення електроенергії в Україні продовжилися. Фото: pexels.com

У п'ятницю, 28 жовтня, відключення електроенергії в Україні продовжилися. Вимкнення світла триває як у промислових, так і побутових споживачів.

Зокрема, до 9:40 перебої зі світлом розпочалися в житлових будинках Києва. А на Волині відключають промисловість. Енергетики попередили: графіки відключення електроенергії для Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської та Житомирської областей, які складали раніше, вже неактуальні. Через російські удари по енергоінфраструктурі України вимкнення світла може бути частіше, ніж двічі на день, і більш ніж 4 год. за раз.

Gazeta.ua зібрала, в яких областях уже почалися перебої зі світлом.

Київ

Відключення споживачів у столиці розпочалися о 8:25. Про це повідомили у ДТЕК "Київські електромережі".

"Графіки стабілізаційних відключень більше не актуальні. На жаль, найближчими днями зберігається висока можливість застосування більш жорстких та тривалих відключень електропостачання. Наші енергетики разом із фахівцями НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами та органами державної влади роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації" , – заявили у компанії.

На Київщині про відключення поки не оголошували.

Волинь

"28 жовтня згідно з розпорядженням диспетчера НЕК "Укренерго" застосовуються графіки обмеження електричної енергії та потужності промислових споживачів. Такі графіки вводяться у повній координації з диспетчерами Укренерго і покликані зберегти баланс в енергосистемі та прискорити відновлення електромереж", – заявили у Волиньобленерго.

Полтавщина

В області введено дві черги відключення. Графік припинення енергопостачання можна переглянути за посиланням.

"На Полтавщині з 9:38 було застосовано графік аварійного відключення споживачів електроенергії", – повідомили у Полтаваобленерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пройдемо цю темряву" – Зеленський записав коротке відео

Сумщина

"З 9:30 за рішенням НЕК "Укренерго" на Сумщині застосовуються графіки аварійних відключень. Це тимчасові стабілізаційні обмеження споживання електроенергії", – повідомляє обленерго.

У компанії раніше пояснювали, що не можуть надати чіткого графіку відключень. Але жителі регіону можуть дізнатися про відключення електроенергії у власному кабінеті E-Svitlo. Також можна дзвонити до кол-центру Сумиобленерго за телефонами: 0 (800) 300-24, (0542) 659-659.

Запоріжжя

"Станом на 07:00 28 жовтня без енергопостачання залишаються 27 615 споживачів у 77 населених пунктах Запорізької області", – проінформували у Запоріжжяобленерго.

Йдеться про такі райони: Гуляйпільські електромережі – 12921 абонент; Горіхівські електромережі – 13044 абонента; Степногірська ділянка (Запорізькі районні електромережі) – 1648 абонентів; Запорізькі міські електромережі – 2 абоненти.

Тернопільщина

"У Тернопільській області 28 жовтня з 08:09 введено в дію графіки обмеження споживання електричної потужності для групи споживачів "Промисловість". Усі юридичні споживачі, внесені до графіка, повідомлені про ситуацію та мають виконати доведені обсяги зниження", – повідомили в обленерго.

Вночі 27 жовтня російськими ударами були пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури Київщини. Виведено з ладу ряд критичних об'єктів.

Російські окупанти продовжують обстрілювати об'єкти критичної інфраструктури України. В СБУ вважають, що співробітники ТЕС можуть коригувати удари - і дехто з них вже затриманий.

Зараз ви читаєте новину «Вимкнення світла тривають: в яких регіонах почалися перебої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути