середа, 11 квітня 2018 18:04

Викрили прокурора, якого спіймали з великим хабарем в розкішному маєтку
5

Фото: ssu.gov.ua

Працівники СБУ та детективи НАБУ викрили на хабарі заступника керівника прокуратури Вінницької області. Чоловік вимагав $6 тис.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Посадовець вимагав 6 тисяч доларів США за вирішення питання стосовно закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільськогосподарського призначення в одному із районів Вінниччини", – йдеться у повідомленні.

Заступника прокурора затримали після отримання всієї суми неправомірної угоди за місцем проживання. Окрім цього, поліція "взяла" ще двох його посередників.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не погодився зі штрафом: суддя дав тюремні терміни депутатам-хабарникам

Миттєво відреагував головний прокурор області В'ячеслав Соколовий.

"Подія шокувала мене та весь колектив прокуратури Вінниччини. Шкода, що людина, якій я довіряв, так вчинила. Але прокуратура очищується, нехай і репутаційними втратами. Зробимо висновки. Якщо вину працівника прокуратури доведуть, його покарають відповідно до закону. Нечистим на руку - не місце в органах прокуратури!", - заявив Соколовий.

В Апеляційному суді обрали нову міру запобіжного заходу чиновниці облдержадміністрації Оксані Швець, яка вимагала 40 тисяч гривень хабара.

Прокуратура просила найсуворіше покарання - тримання під вартою. Але жінка буде знаходитися під цілодобовим домашнім арештом.

Вона була начальником Управління дозвільної діяльності, природоохоронних програм Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Викрили прокурора, якого спіймали з великим хабарем в розкішному маєтку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути