субота, 06 липня 2019 04:10

Відтермінували запуск електронного квитка

Відтермінували запуск електронного квитка
20 хвилин У Вінниці відклали запуск електронного квитка у громадському транспорті

У Вінниці тестовий запуск системи електронного квитка в громадському транспорті анонсували у червні-липні. Утім, валідатори досі не працюють.

Не видають картки тим людям, які оформили заявки ще в березні. Запуску е-квитка не сталося, пише 20 хвилин.

"Тестування в нас пройшло. Валідатори, POS-термінали протестовані, все працює. Але вирішили, що карти почнемо видавати з 1 вересня. Це пов'язано з тим, що ще не протестовано поповнення рахунку муніципальних карт через інтернет-сайт, через мобільний додаток. Від консультантів отримали рекомендації не видавати карти та не запускати валідатори поки система не буде протестована на всі 100%", - розказала керівник "Вінницякартсервіс" Катерина Бабіна.

З 1 вересня запустять систему на 100 трамваях. Тестування діятиме максимум 2 тижні. Наступний етап — 200 одиниць транспорту, серед яких будуть вже тролейбуси. Увесь транспорт має запрацювати до 1 листопада.

"Ми прогнозуємо до наявного пасажиропотоку, що карти захочуть отримати 93 тисячі вінничани. На сьогодні маємо майже 50 тисяч заявок на отримання муніципальної картки. По 350 людей приходять на день", - додала Бабіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, хто отримає "картку вінничанина"

Електронний квиток в громадському транспорті робить чеська компанія "Mikroelectronika". Вони мають обладнати увесь громадський транспорт Вінниці валідаторами та надати усе обладнання для запуску електронного квитка. За це отримають — понад 5,5 мільйонів євро (170 мільйонів гривень - авт.) коштом позики Європейського банку реконструкції та розвитку та ще 1 мільйон євро, коштом бюджету Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Відтермінували запуск електронного квитка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути