Ексклюзиви
вівторок, 01 жовтня 2019 17:26

Відсьогодні у Полтаві приймають небезпечні відходи - графік руку екобусу на жовтень

З 1 жовтня в Полтаві запрацював екобус. Відтепер кожного робочого дня автомобіль стоятиме в місті, щоб полтавці могли здати небезпечні відходи.

Графік чергувань екобуса опублікували на сторінці ГО "Еколтава".

Як розповіла Gazeta.ua активістка ГО "Еколтава" Маргарита Мостова, донедавна в Полтаві гостро стояла проблема утилізації небезпечних приборів. Зокрема - батарейок, люмінісцентних (ртутних) ламп та ртутних термометрів. Член цієї ж громадської організації Сергій Антоненко навіть подавав позов до суду на бездіяльність Полтавської міськради у сфері поводження з небезпечними відходами. Екоактивісти неодноразово зверталися до чиновників з пропозиціями про створення стратегії поводження з небезпечними відходами. Міська влада відповіла створенням програми "ЕкоБус".

Для міського комунального підприємства КАТП-1628 придбали спецтранспорт. Це спеціально маркований автомобіль, в якому встановили контейнери для різних видів небезпечних відходів. Поки що зібрані відходи зберігатимуться на автопідприємстві. Згодом буде вирішено питання про утилізацію на спецпідприємствах. Витрати за програмою "ЕкоБус" взяла на себе міська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найчистіше повітря в Горішніх Плавнях, найзабрудненіше - в Дніпрі та Маріуполі

З 1 жовтня автомобіль вийшов на лінію. Працюватиме з 9 до 16 години щодня за новою адресою. Екобус зупиняють на автостоянках та у місцях, де дозволена тривала стоянка, щоб він не перешкоджав дорожньому руху.

Автор: ГО "Еколтава"
  У Полтаві оприлюднили графік роботи екобусу на жовтень
У Полтаві оприлюднили графік роботи екобусу на жовтень

Від населення приймають використані елементи живлення - батарейки та акумулятори, ртутні термометри та люмінісцентні лапми. Ртутні відходи просять приносити в футлярах.

У перший же день виникло непорозуміння: полтавка прийшла на місце, вказане в графіку, та не застала автомобіля. Як виявилося, водій поїхав обідати, а інформацію про це ніде не було. Тож, в КАТП-1628 уточнили, що з 12-ї до 13-ї години в екобуса буде обідня перерва.

Про необхідність свідомого та екологічного життя на планеті спілкувалися на 26-му Book Forum у Львові блогер, автор науково-популярного YouTubе-каналу "Клятий раціоналіст" Артем Албул та екоактивістка Діана Попфалуші.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні у Полтаві приймають небезпечні відходи - графік руку екобусу на жовтень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути