Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 04:20

Вертолітна поліція і браслети для сімейного насилля: патрульна порівняла поліцію України і США

Автор: vinnitsa.info
 

Патрульна поліцейська з Вінниці Олена Вотякова повернулася з США, де проходила стажування у своїх колег по програмі "Відкритий світ" від уряду США.

За два тижні візиту вона побувала у Вашингтоні. Там зустрілась з американськими конгресменами. В штаті Теннессі працювала з копами. Ті ж у свою чергу показали, як працюють їх дільниці та судова система, пише Вінниця.info.

Дівчина розповіла про найголовніші деталі, які відрізняють роботу поліції США та України.

"В Америці дуже якісні дороги. Тому там менше аварій, які можуть траплятися при погоні за порушниками. До камер вуличного спостереження приєднані сині маячки. Їх помітно. Тому люди знають, у разі порушення закону, всі їх дії одразу бачать на екранах поліцейські. Це прекрасно впливає на свідомість, що не можна тут робити нічого протизаконного", - каже Олена Вотякова.

Сімейне насилля контролюється електронними браслетами, які одягають на порушника. По ним відстежують, чи не наближається насильник до своєї жертви.

У критичних випадках, жертві на телефон встановлюють програму, яка також може повідомляти про те, що порушник наблизився занадто близько. Наркологічними злочинами зазвичай займаються кінологи. Службові собаки живуть у них дома. Коли були у Вашингтоні, проходили повз Білий Дім. У радіусі 200-300 метрів, можна пересуватися без перешкод. Хоч вважається, що Білий Дім має найбільший рівень охорони у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома зарплата патрульних у Києві

Працює окремий підрозділ, який займається автомобільними порушеннями. Називається паркінг-поліс. Вони лише виписують штрафи. У кожному відділенні поліції працює штатний прокурор.

Працює вертолітний підрозділ. Займаються пошуком зниклих людей, дітей та злочинців. Виявляють їх за допомогою камер нічного бачення.

"Охоронці магазинів чи інших установ, якщо поруч помітять злочин, починають затримувати порушників до приїзду поліцейських. У поліції США є одна спільна проблема з Україною. Там нестача кадрів через важку фізичну та складку моральну роботу. Американці поважають своїх поліцейських", - додала Вотякова.

Нацполіція змінить підхід до оцінювання кандидатів на службу.

Основний "відсів" кандидатів відбувається під час здачі нормативів. Відтак, тим кандидатам, які не вклалися у норматив на долі секунд, даватимуть змогу пройти іспит повторно за декілька місяців.

За кордоном така практика існує вже давно.

Зараз ви читаєте новину «Вертолітна поліція і браслети для сімейного насилля: патрульна порівняла поліцію України і США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути