Ексклюзиви
четвер, 10 серпня 2023 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ висловилися про відкриття пляжів на Одещині

В ЗСУ висловилися про відкриття пляжів на Одещині
Питання з мінною небезпекою у Чорному морі не вирішене. Фото: pixabay.com

В Одеській області хочуть відкрити пляжі до оксамитового сезону. Військове командування вважає таке рішення недоречним.

Від Одеської ОВА надійшов запит до військового командування щодо можливих загроз, повідомила у четвер керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає "Суспільне". Там одразу сформували застереження щодо відкриття пляжів.

"Узбережжя Чорного моря – це все-таки лінія охорони та оборони, а також лінія надзвичайної небезпеки. Ми розуміємо, що російські кораблі знаходяться досить далеко від берегів, які контролюються Україною сьогодні, але абсолютно виключати імовірність висадки ворожого десанту не може ніхто", – сказала Гуменюк.

Водночас вона додала, що відпочинок на пляжах можливий:

"У випадку створення додаткових заходів безпеки та відповідних застережень оздоровитися на узбережжі можливо. Такі ділянки будуть підготовлені. Але це питання до місцевої влади. Якщо вони зможуть своїми силами й ресурсами це забезпечити й позначити ці ділянки".

Питання з мінною небезпекою у Чорному морі не вирішене, після закінчення дії зернової угоди росіяни оголосили про додаткове замінування водойм.

"Перевірити інформацію про додаткове замінування ми не можемо, але можемо констатувати, що понад 30 мін з початку цього року вже винесло до узбережжя в нашій зоні відповідальності. Це Миколаївщина, Одещина та Херсонщина", – розповіла керівниця пресцентру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни придумали, як ховатися від ударів ЗСУ на півдні

Вона наголосила, що наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС досі повністю не вичерпані: сміття може залягати на глибині або серед островів сміття, що дрейфують у морі. Гуменюк прокоментувала також використання захисних сіток на пляжах:

"Я особисто не знаю таких сіток, які можуть бути гарантом того, що міна не здетонує. Тим більше, що морські та якірні міни мають досить чутливий елемент. Їхній підрив у воді може спричиняти гідроудар у самій товщі води до 1 кілометра, а розліт уламків до 200 метрів, тому від них треба буде триматись досить далеко".

Роботу кафе та ресторанів в Одесі буде продовжено до 23:00. Відносно розважальних заходів залишаються колишні обмеження: дискотеки повинні завершуватися до 22:00.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ висловилися про відкриття пляжів на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути