Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 18:01

В Україні відкрили унікальний ліцей за европейським зразком

В Україні відкрили унікальний ліцей за европейським зразком
В Умані відкрили унікальний агроліцей за фінським та естонським зразком. Фото: zmi.ck.ua

В Умані відкрили унікальний агроліцей за фінським та естонським зразком. У навчальному закладі немає дзвінків, щоденників і шкільної форми. Діти вчаться у прозорих класах та можуть розмовляти на уроках.

Про це йдеться у сюжеті "ТСН".

Формально тут існує два класи. Для ефективності педагоги поділили їх на чотири групи по 11-12 ліцеїстів, які називають екіпажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учні втрачають інтерес до навчання у третьому класі

На кожному без винятку уроці є групова робота. Комп'ютери, планшети, пошукові системи - дозволено. Слухачів навчають самим здобувати знання, а не зазубрювати.

Відкрити супершколу запропонував мільйонер і агропідприємець Андрій Дикун. Після завершення навчання у скандинавських країнах чоловік збудував власний успішний аграрний бізнес. Йому потрібні високоосвічені люди для роботи.

За останні 2-3 роки значно більше українських випускників обирають для навчання інші країни. Зараз там 55-60 тис. студентів із України. Найбільш популярні серед наших земляків: Польща, Німеччина, Чехія, Канада, Нідерланди, Велика Британія, Франція.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкрили унікальний ліцей за европейським зразком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути