Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 11:16

В Полтаві масово утворюються провалля від каналізації
5

Виникло провалля на вулиці Козака
Фото: Денис Скриль
Яма виникла за кілька годин на дорозі
Провал каналізаційного колектора
Ремонт колектора на Г.Сталінграда
Ремонт каналізації на вулиці Примакова

По вулиці Козака, 1 в Полтаві провалився каналізаційний колектор. Яма в кілька метрів глибини виникла за кілька годин. Фахівці стверджують, що виникла найгірша ситуація в масштабі всієї України.

"Зранку серйозно просів асфальт. Встигли обмежити територію, як виникло провалля. Водовідведення відбувається, але загалом по місту ситуація катастрофічна. Вся колекторна система побудована в 60-70 роках минулого століття, тому дуже зношена. Ідея застосовувати залізобетонні труби була не вдалою, адже за деякий час цей матеріал повністю руйнується від сульфатно-газової корозії. Фахівці підприємства дану ситуацію прослідковують і проводять ремонтні роботи. Маємо контрольовану ситуацію, бо цілодобово працює 6 бригад. Зруйновану систему замінюють на поліхлорвінілові конструкції. Якщо розпочати повну заміну всієї системи на сучасну, термін експлуатації якої становить 50 років, то доведеться без зупинки працювати років сім", - розповів Євген Забишний, головний інженер КП "Полтававодоканал".

В Полтаві основні провали на каналізаційних колекторах виникли на вулицях Курчатова, 23 Вересня, Козака, Шилівська, героїв Сталінграду, Кишинівська, Липнева і Примакова. Виникли від масового потоку розталої води і руйнування системи водовідведення.

"На сьогодні по місту маємо 25 провалів каналізаційних колекторів. Якщо кілька років тому мали 10 аварій на рік, то лише за два останні тижні маємо 15 провалів. Додатково ці ж аварійні бригади мають реагувати на щоденні 50 заявок по забитій каналізації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік згорів живцем у колекторі.

Колекторна система столиці погано справляється з таненням снігу і сильними дощами. Щоб Поділ і Оболонь не затопило, систему стічних вод треба ремонтувати, стверджують джерела в комунальних службах Києва.

Зараз ви читаєте новину «В Полтаві масово утворюються провалля від каналізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути