вівторок, 26 грудня 2017 18:36

Система стічних вод Києва потребує ремонту - комунальники

Система стічних вод Києва потребує ремонту - комунальники
Потрібно розчистити київські підземні річки. Фото: Urban Exploration

Колекторна система столиці погано справляється з таненням снігу і сильними дощами.

Щоб Поділ і Оболонь не затопило, систему стічних вод треба ремонтувати, стверджують джерела в комунальних службах Києва, повідомляє trembita.info.

"У Києві випало багато снігу, підвищилася температура. Він тане і багато районів під загрозою затоплення. Кияни бачать величезні калюжі на місці деяких каналізаційних стоків, бо воді нікуди стікати. Всі колектори і зливові мережі ведуть у підземні річки, Клов, Почайну, Либідь, які вже переповнені нечистотами", - розповідає джерело.

За словами комунальників, належне розчищення малих річок Києва збільшило б їх пропускну здатність, і це дало б можливість зменшити негативний вплив танення снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комунальні служби Києва посварилися, хто має латати яму навпроти посольства Польщі

Малі річки треба розчищувати до природної глибини, впевнені комунальники. У цьому напрямку повідомлялося про роботи по розчищенню від наносів компанією "СОБІ" гирла київської річки Либідь, де дно сильно забруднене приносними відкладеннями від колектора.

Раніше прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України з посиланням на дані Укргідрометцентру попередила про підйом рівнів води в річках, їх вихід з берегів у зв'язку з опадами і сніготаненням і можливу повінь в західних областях України.

Також київські діґери вважають, що підземні колекторні системи знаходяться в поганому стані і потребують ремонту.

Київський річковий вокзал руйнується через будівельні роботи на Поштовій площі. Про це заявляє керівництво Київпорту, якому належить споруда. Вони написали президенту Петрові Порошенку, Кабінету міністрів і Службі безпеки листа, в якому просять припинити роботи та прибрати територію навколо вокзалу.

Зараз ви читаєте новину «Система стічних вод Києва потребує ремонту - комунальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути