Ексклюзиви
вівторок, 28 червня 2022 14:38

Спецтема: Війна Росії проти України

В МВС пояснили, чому Росія стала інтенсивніше гатити по Україні

В МВС пояснили, чому Росія стала інтенсивніше гатити по Україні
Російські окупанти накрили Україну ракетними обстрілами. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Такі масштабні обстріли, якими російські загарбники накрили Україну останніми днями, роблять для прикриття оперативної паузи.

У цьому впевнений радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів. Він пов'язує зростання інтенсивності обстрілів з виснаженням російських військ на Донбасі, про що написав у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не помилкові влучання ракет" – Зеленський показав наслідки російських ударів

"Війська в них сильно потріпані. І ще наша артилерія успішно позбавила їх кількох складів озброєння. Думаю, найближчим часом росіяни візьмуть оперативну паузу й зосередяться винятково на Лисичанську", – зазначив Андрусів.

За останні вихідні, 25–26 червня, Росія випустила по Україні ракет на майже $200 млн. Ідеться про ракетні комплекси "Точка-У", "Іскандер", "Онікс" та інші, повідомляє Forbes. Російські війська випустили від 60 до 80 далекобійних ракет. Загальна їхня вартість становить від $150 млн до $220 млн.

У деяких випадках невідома кількість випущених ракет або їхній розподіл за типами. З огляду на це неможливо визначити точну вартість.

Повідомляється, що найбільше ракет окупанти запустили по Житомирській області – майже 30. Ще 20 ракет – по Чернігівській області. Крім того, ворожих ракетних обстрілів зазнали Київська, Хмельницька, Львівська й Дніпропетровська області. Також були атаковані Миколаїв, Харків і Київ.

Зараз ви читаєте новину «В МВС пояснили, чому Росія стала інтенсивніше гатити по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути