пʼятниця, 19 вересня 2014 12:33

У львівських школах навчається 500 дітей переселенців

У львівських школах навчається 500 дітей переселенців

Дітей, яким довелось виїхати із зони АТО та Криму, прийняли у львівських школах та садках. Їх забезпечують підручниками та психологами.
"49 дітей зараз зараховані в садочки на повний день. Крім того створено 79 груп короткотривалого перебування для дітей дошкільнят. У школи прийняли 500 учнів", - говорить Галина Слічна начальник відділу освіти Львівської міськради.

У львівські школи дітей переселенців беруть з мінімальним набором документів або й без них. Відповідно за бажанням, розприділяють в україномовні або російськомовні навчальні заклади.

"70% школярів, які до нас приїхали, виявили бажання навчатися в україномовних школах, решта в російськомовних. Додаткові кошти на навчання дітей переселенців держава не виділяла, тому нові класи не створюються, доокомплектовують вже класи, які були. З ситуації з підручниками виходимо завдяки взаємообміну. Ті книжки, які би мали йти на Схід надходять нам", - додає Слічна.

Чиновниця каже, з дітьми у школах працюють психологи.

"Дуже складні ситуації з дітьми бувають, особливо з дітьми початкових класів, які приїхали з Луганська. Вони бачили війну, бачили смерті, їм просто необхідна робота з психологами. Але дуже допомагає те, що на зустріч сім'ям переселенців йдуть наші батьки і діти. Школярі легко налагоджують відносини в колективах. Між батьками немає ніяких суперечностей і непорозумінь за місця в класах чи садках", - каже Галина Слічна.

Львові зареєстровано 226 сімей біженців. Більшість з них переїхали до нас впродовж останніх трьох тижнів з Донецької і Луганської областей під час активних бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «У львівських школах навчається 500 дітей переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути