середа, 21 лютого 2018 17:26

У Кропивницькому пояснили заборону музики під час пам'ятних заходів

У Кропивницькому пояснили заборону музики під час пам'ятних заходів
"Вуличне радіо" у Кропивницькому будуть вимикати під час вшанування загиблих. Фото: kurs.if.ua

У мерії Кропивницького роз'яснили ситуацію із забороною шансону. Раніше повідомлялося, що міський голова Андрій Райкович заборонив саме цей стиль музики на пам'ятних заходах. Насправді очільник міста наказав повністю вимикати гучномовці "Вуличного радіо" на знак пошани до загиблих. Про окремі музичні напрями не йшлося.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла помічник Райковича Євгенія Шустер.

"Очільник міста сказав, що під час ходи у нас не повинна звучати "реклама під шансон". Мав на увазі під розважальну музику, бо на її основі реклама і робиться. Відтепер вуличному радіо завчасно повідомлятимуть про жалобні заходи, і вони на певний час виключатимуть мовлення", - сказала Шустер.

У звичайні дні з вуличних радіоточок лунають міські новини та оголошення. Мер Кропивницького звернув увагу на необхідність вимкнення радіо після вшанування воїнів-афганців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вантажівка на швидкості врізалася в релігійну ходу, є загиблі

"Під час ходи до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам звучала така реклама. Люди сприймають це по-різному. Тому Андрій Павлович дав завдання, щоб на жалобних заходах радіоточки на вулицях повністю вимикали", - додала помічник мера.

У пам'ять про загиблих майданівців у Полтаві 20 лютого запалили смолоскипи. Біля меморіалу-графіті Небесної Сотні відбувся віче-реквієм. Учасники розповідали спогади кривавих подій в Києві та Полтаві.

Зараз ви читаєте новину «У Кропивницькому пояснили заборону музики під час пам'ятних заходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути