вівторок, 20 липня 2021 15:31

У Карпатах може стрімко піднятися рівень води: імовірні підтоплення

У Карпатах може стрімко піднятися рівень води: імовірні підтоплення
Через опади можливе підтоплення. Фото: pixabay.com

20 та 21 липня на рiчках Карпат можливе підвищення рівня води. Як наслідок можуть відбутися підтоплення.

Рівень води може піднятися у Львівській області на 0,5-1,5 м. В нижнiх течiях річок Стрв'яж, Свiча - на 1,5-2,5 м. Затоплення можливе у Стрийському районi на річці Свiча, та на об'єктах річкової інфраструктури, повідомляє Укргідрометцентр.

Iвано-Франкiвська область - на 1,5-2,5 м, мiсцями затоплення заплав, сільськогосподарських угiдь, можливе часткове затоплення об'єктiв прирiчкової інфраструктури та досягнення вiдмiток початкового затоплення окремих населених пунктiв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харковом пронісся потужний ураган: відео негоди

Тернопiльська, Хмельницька та Вiнницька області - на 0,5-1,5 м, мiсцями затоплення заплав, сільськогосподарських угiдь.

Чернівецька область - на 0,5-1,5 м, в мiсцях звуження русел рiчок - на 2-2,5 м із виходом води на понижені ділянки заплав річок.

Закарпатська область - у мiсцях проходження сильних злив на малих водотоках та у верхів'ях річок - на 0,5-1,0 м, формування значного мiсцевого та схилового стоку із пiдтопленням понижених ділянок в населених пунктах внаслiдок захаращення русел малих річок.

"У мiсцях випадiння сильних опадів можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням понижених ділянок. У гiрських районах iснує загроза сходження селевих потокiв та зсувів ґрунту", - йдеться в повідомленні.

Потужні повені на вихідних, 17 і 18 липня, накрили південь Австрії. Злива затопила містечко Галляйн на кордоні з Баварією.

Потужні потоки води збивали з ніг людей і змивали з доріг автомобілі. Жодного смертельного випадку не зафіксували. Кілька десятків жителів покинули квартири через загрозу зсуву ґрунту.

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах може стрімко піднятися рівень води: імовірні підтоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути