пʼятниця, 24 травня 2019 16:30

У Харкові будуть виявляти провокаторів, які поширюють фейки

У Харкові будуть виявляти провокаторів, які поширюють фейки
Адміністрація ТЦ "Барабашово" озвучила безпрецедентну кількість фейкових вкидань в ЗМІ. Фото: Wikimapia

Адміністрація торгового центру "Барабашово" 24 травня заявила про безпрецедентну кількість фейкових вкидань в засобах масової інформації та соціальних мережах про роботу торгового центру. Майже 20 фейкових інформаційних подач тільки за 4 місяці 2019 року - такі цифри озвучили учасники прес-конференції, що відбулася в медіацентрі "Время".

У заході також взяли участь незалежні експерти-адвокати Іван Ліберман і Дмитро Ткаченко.

Учасники прес-конференції заявили, що всі випадки неправдивих і маніпулятивних публікацій фіксуються і узагальнюються. На сьогоднішній день, найбільш активними фейкмейкерами по відношенню до "Барабашово" є представники так званих "ініціативних груп" - малочисленних об'єднань орендарів і колишніх орендарів торгового центру, які проводять дискредитуючу і дестабілізаційну роботу на "Барабашово". Харків'яни отримають об'єктивну інформацію про авторів фейків та їхні методи. "Кращий спосіб боротьби з брехунами, - вважають в прес-службі торгового центру, - це зробити їх відомими. Таким провокаторам ніхто не подасть руки".

Як зазначив Дмитро Ткаченко, одним з етапів рейдерської атаки є інформаційна атака.

"Інформаційна атака направляється як на саме підприємство, так і на юридичну особу, на керівництво, на співробітників і на власників компанії. Таким чином завданням зловмисників є інформаційна дискредитація", - зазначив Ткаченко.

"Ми бачимо певні сюжетні лінії, які розвивають наші опоненти. І це дає нам право говорити про певну зрежисованість даного напрямку", - заявляє керівник прес-служби ТЦ Сергій Зайцев.

Команда адвоката Івана Лібермана вже приєдналася до роботи з виявлення авторів і замовників фейків, які поширюються в соціальних мережах і месенджерах. Юрист вважає, що є всі правові підстави для залучення наклепників до відповідальності. Також буде проведена робота з блокування сторінок в соцмережах, що підтримують поширення неправдивої інформації.

"Є всі підстави для відкриття цілої низки кримінальних проваджень щодо величезної групи людей, які розбурхали населення міста Харкова, які перешкоджають вільному і нормальному життю міста, зокрема, Київського району. Створюються несприятливі умови для того, щоб функціонували певні юридичні особи і щоб був нормальний спосіб життя", - заявив на прес-конференції Іван Ліберман.

Як стало відомо, останнім часом різко почастішали випадки поширення маніпулятивних інформаційних повідомлень про діяльність ТЦ "Барабашово". За інформацією прес-служби торгового центру, частота фейкових вкидань зросла в 3-4 рази. Змінився і характер неправдивої інформації. Якщо раніше це були поодинокі публікації, як правило, економічного і господарського характеру, то останнім часом недобросовісні опоненти використовують серії публікацій з соціальною та політичною риторикою. Все це дозволяє говорити, вважають в прес-службі, про сплановані інформаційні атаки, мета яких вже вийшла далеко за межі спроб бізнес-дискредитації.

Активізація відверто фейкових і наклепницьких вкидань, впевнені учасники прес-конференції, чітко збігається з наближенням виборчих перегонів до Верховної Ради України. Використовуючи позицію підприємців і керівництва торгового центру "Барабашово" без політики ", "ініціативники" навмисно взяли курс на політизацію протистояння, намагаючись маніпулювати настроями підприємців. Ці спроби неодноразово були засуджені підприємцями "Барабашово".

Зараз ви читаєте новину «У Харкові будуть виявляти провокаторів, які поширюють фейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути