четвер, 30 червня 2022 10:45

Спецтема: Війна Росії проти України

В Енергодарі окупанти відкрили пункт оформлення паспортів РФ – відключать українських операторів

В Енергодарі окупанти відкрили пункт оформлення паспортів РФ – відключать українських операторів
В Енергодарі загарбники хочуть позбаватися українського зв'язку і "скасувати" гривню. Фото: East News

У тимчасово захопленому Енергораді Запорізької області російські окупанти оголосили, що відкрили пункт прийому документів для оформлення громадянства РФ.

У місті вже почали рекламувати російські паспорти. Про це повідомляє мер Енергодара Дмитро Орлов у Telegram.

Крім того, у місті поширюються чутки, що наступного тижня загарбники повністю відключать українських мобільних операторів та місцевих інтернет-провайдерів. Натомість в Енергодар вже заходить кримський провайдер та налаштовує свій трафік.

"Це дозволить загарбникам блокувати українські новинні ресурси чи принаймні зробити таку спробу. Саме така мета є однією з пріоритетних для окупантів", – зазначив Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАГАТЕ втратило зв'язок із захопленою Запорізькою АЕС

Також у місті можуть перестати працювати термінали для безготівкового розрахунку у гривні. Через це утворився ажіотаж на зняття готівки з банківських карток. Однак роблять це загарбники не безкоштовно, а за великий відсоток.

Крім того, в Енергодарі окупанти припинили видавати так звану "матеріальну одноразову допомогу" пенсіонерам по 10 тис. руб.

"Чи то гроші скінчились, чи то вже набрали вдосталь паспортних даних від літніх людей для подальших шахрайських маніпуляцій з фейковими референдумами або чимось на кшталт того", – додав мер.

У захопленому Енергодарі та найближчих селах району російські окупанти викрадають людей та вимагають 50 тис. грн. У полоні перебувають сотні мешканців міста. Серед них багато працівників Запорізької атомної електростанції.

Людей катують струмом, б'ють. Утримують в ув'язнені тижнями, інколи місяцями. Вимагають зізнаватися у "протиправній діяльності", називати прізвища інших своїх "спільників".

Зараз ви читаєте новину «В Енергодарі окупанти відкрили пункт оформлення паспортів РФ – відключать українських операторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути