понеділок, 09 червня 2014 14:24

УПЦ КП в Криму голосно заявляє про свою українськість — Євстратій

УПЦ КП в Криму голосно заявляє про свою українськість — Євстратій
Євстратій. Фото: ipress.ua

Утиски представників Української православної церкви Київського патріархату на Кримському півострові є спробою показати, що "в російському Криму немає місця українській церкві".

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій.

На його думку, з Криму хочуть повністю "виселити" українську парафію.

"Там хочуть сказати, що "в російському Криму немає місця українській церкві". У цьому конфлікт. Ті, хто вважає, що Крим — це Росія, для них, очевидно, присутність церкви, яка так не вважає, яка є патріотичною, - небажана", - пояснив Євстратій.

Разом з тим, він підкреслив, що українська церква в Криму наразі залишилася єдиною легальною структурою, яка голосно заявляє про те, що "так, ми українці".

За його словами, коли єпархія Московського патріархату заявляє, що вона непричетна до переслідування священиків УПЦ КП - це "явна неправда".

"Але разом з тим сьогодні архіепіском Клемент, буквально в 10 км від Перевального, в селі Мармурове відслужив у новозбудованому храмі. Священик Іван Катькало на своїй землі побудував храм і там освятили іконостас. Минулого тижня був висвячений ще один священик для Кримської єпархії. Їх там небагато, але церква живе, незважаючи на зовнішні обставини", - підсумував архієпископ.

Зараз ви читаєте новину «УПЦ КП в Криму голосно заявляє про свою українськість — Євстратій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути