четвер, 21 вересня 2017 04:14

Український вчитель побореться за $1 млн

  Вінницький викладач Владислав Качур може отримає 1 мільйон доларів. Фото: з особистого архіву
Вінницький викладач Владислав Качур може отримає 1 мільйон доларів. Фото: з особистого архіву

Викладач англійської та німецької мови Владислав Качур побореться за головний приз - "нобелівську" премію для вчителів Global Teacher Prize. Він увійшов в топ-5 найкращих вчителів України та їде у березні 2018 року в Дубаї (ОАЕ).

"Про конкурс дізнaвся з Інтернету. Побачив на ньому переможницю - Ану Дудіч, надихнувся її історією. Спочатку вагався, бо там дуже високі критерії відбору. За пару днів до зaвершення прийому зaявок, після чергового повідомлення від колеги про конкурс, сприйняв це як знaк згори і нaвaжився нa учaсть", - розповідає Владислав.

Викладача повинен заповнити онлайн-заявку на сайті і надіслати своє резюме. Згодом, організатори повідомили, що було подана більше 600 анкет. Каже, що пройти етапи відбору було легко.

"Ще зі шкільного життя любив іноземні мови, бо вчителі закохували у свій предмет. В університеті написав власну методику викладання мови, де я кажу дітям, щоб вони не боялися робити помилки. Цю методику показав на практиці на конкурсі. Може тому вважаюся одним з найкращих вчителів в Україні ", - каже викладач.

7 жовтня у Києві буде відоме ім'я переможця Всеукраїнського відбору. У Дубаї 17-18 березня 2018 року вже відбудеться Форум для топових учителів з усього світу, де переможець отримає $1 млн. Він повинен буде написати проект про зміни у своїй громаді і протягом десяти років щороку на це буде виділяться $100 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили входити у найбільше мініатюрне місто України

Мер Вінниці Сергій Моргунов попри прохання батьків не приходити разом з іншими чиновниками на свято першого шкільного дзвоника, все ж навідався у школу №31. На власній сторінці у Facebook Моргунов виклав світлини дитячих років, як він ішов в школу. Ішов на перший дзвоник з айстрами, як і зараз більшість дітей. 2018 року навчальний рік має закінчитися до 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «Український вчитель побореться за $1 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути