Ексклюзиви
вівторок, 15 жовтня 2019 14:13

Український режисер оголосив голодування

Український режисер оголосив голодування
Леонід Павловський голодуватиме заради Одеської кіностудії. Фото: depo.ua

Одеський кінорежисер-постановник Леонід Павловський сьогодні оголосив голодування. Вимагає міжнародного аудиту діяльності інвестора Одеської кіностудії.

"Я, Павловський Леонід Ілліч, кінорежисер-постановник, Заслужений діяч мистецтв України, повідомляю, що з 15 жовтня розпочинаю голодування на знак протесту проти того, що півтора десятиріччя коїться з перлиною українського національного мистецтва - Одеською кіностудією художніх фільмів. Метою цієї акції ставлю примушення до скликання міжнародної об'єктивної комісії з розслідування злочинів, що були скоєні під час акціонування студії та у всі подальші роки, спрямовані на знищення ОКХФ за схемою акціонування - банкрутство - приватизація, для подальшого продажу території та майна колишнього успішного підприємства", - написав Павловський у Facebook.

Кінорежисер нагадав, що 2004-го вже оголошував голодування, коли, попри заборону, розпочали протиправне акціонування кіностудії.

"Тоді міністр культури Юрій Богуцький пообіцяв припинити ці заходи та ініціювати надання Одеській кіностудії звання "Національна", що унеможливило б знищення студії. 15 тому я погодився призупинити голодування, залишаючи за собою право відновити його, якщо стан не покращиться. Відтоді становище студії дійшло до краю", - заявив режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архів Одеської кіностудії виклали у вільний доступ

Павловський пропонує "належним чином провести неупереджений, об'єктивний аналіз 15-річної діяльності ЗАТ та ПАТ "Одеська кіностудія" та зробити не демагогічні, а об'єктивні висновки з організаційними наслідками".

В окупованому російськими загарбниками Криму почали ліквідовувати кіностудію "Ялта-фільм". Працівників звільнять. Розпорядження розмістили на сайті так званого "уряду" Криму.

Зараз ви читаєте новину «Український режисер оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути