Ексклюзиви
четвер, 19 лютого 2015 20:35

У Вінниці вшанували Героїв Небесної сотні
7

Фото: Анна Бова

19 лютого студенти Вінниці на честь Героїв Небесної сотні організували всевузівський марш. На акцію вийшли всі державні університети — медичний, педагогічний, політехнічний, аграрний та торгово-економічний. Долучилися до акції й студенти Донецького національного.

"Революція, яка почалася рік тому — продовжується досі. Тільки не в Києві, а там у нас, на Сході. І там набагато страшніше. Але хочу сказати своїм землякам — потерпіть ще трохи, українська армія обов'язково звільнить вас від окупації. Бо діалогом там уже нічого не вирішиться", - каже Ярослав із Донецька.

О 17-й годині студенти із плакатами, українською символікою та смолоскипами рушили від своїх університетів до пам'ятника героям Майдану у центральному сквері міста. Дорогою скандували "Герої не вмирають", співали пісню "Воїни світла" та виконували гімн. Біля скверу всі колони з'єдналися.

"Ця революція почалася із студентів, які вийшли на Майдан і сказали своє слово — вони проти бандитського режиму, і за нормальне цивілізоване життя в Європі. Заради цих ідей там загинули чудові люди. Ми не маємо лишитися осторонь. Мусимо пам'ятати, за що загинули вони. Продовжити їх справи та втілити в життя всі їх задуми. Аби їх смерті не були марними" , - каже студент Дмитро Чепурний.

Біля вічного вогню виступили організатори акції — висловлювали співчуття за загиблими на Майдані та у війні на Сході. Потім виклали із лампадок напис - "Герої Небесної сотні" та тризуб. Закінчилася акція хвилиною мовчання та загальним виконанням гімну.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці вшанували Героїв Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути