Ексклюзиви
середа, 25 липня 2018 10:20

У вбиральні органного залу знайшли унікальні фрески

У вбиральні органного залу знайшли унікальні фрески
Фрески польського художника Розена реставруватимуть впродовж наступного року. Фото: з відкритих джерел

Давні художні розписи виявили в туалеті Львівської органної зали. Про них ніхто б і не дізнався, якби не перший за 30 років ремонт, який почався в будівлі. Повідомляє 24 канал.

В органній залі шоковані. Про те, що в туалеті є унікальні фрески, не знав ніхто. На них натрапили будівельники, які вирішили дослідити стіни будівлі перед ремонтом. Кілька ударів по стіні, й помітили унікальні художні твори. Як виявилося, це фрагменти фресок польського художника Яна Генрика Розена.

"По території коридорів і туалетів видні маленькі кубики, називаються зондування. У туалетах нам вдалося виявити й підтвердити факт присутності фресок Розена", – сказав заступник директора органної зали Тарас Демко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москворотий мотлох: Фаріон розлютила російська преса у Львові

Тим часом у стінах фойє вже прокладають нову електропроводку. Тривають роботи у коридорах і холі органної зали. Попередньо ремонт будівлі XVII ст. коштуватиме майже 800 тис. грн. Міська рада виділила 1 млн грн.

"Ми хочемо, щоб органний зал був комфортним, затишним. Хочемо привести інфраструктуру у відповідність з міжнародними стандартами, щоб не було соромно запрошувати приїжджих музикантів, щоб ми могли надати і створити всі можливості", - сказала директорка департаменту розвитку міськради Наталія Бунда.

Перший етап ремонтних робіт завершать орієнтовно в жовтні. А от фрески польського художника Розена реставруватимуть упродовж наступного року.

Під шаром вулканічної лави Везувію археологи знайшли останки коней.

Зараз ви читаєте новину «У вбиральні органного залу знайшли унікальні фрески». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути