Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2016 11:03

У рятувальників на Грибовицькому сміттєзвалищі закінчується питна вода
3

31 травня з сьомої ранку на Грибовицькому сміттєзвалищі відновили пошуки трьох зниклих рятувальників. Вночі шукати чоловіків завадив дощ. Була загроза нових зсувів.

"Хлопці рятувальники оперативно відновили роботу, але наразі новин ніяких", - повідомляє Ігор Зінкевич із Громадської організації "Варта 1"

На хоч якусь інформацію про своїх зниклих чоловіків у Великих Грибовичах очікують родичі.

"Чоловік працює в Жовківському відділенні ДСНС. Вчора, як почула, що трапилося на сміттєзвалищі, хотіла з ним зв'язатися, але не змогла. Потім дізналася, що він один із тих кого засипало", - каже Ірина Юнка, дружина зниклого рятувальника Богдана Юнка.

Нагадаємо, ліквідовуючи наслідки пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі на трьох рятувальників обвалилася майже 100 тонна гора сміття. Під завалами опинилися Богдан Юнка, Юрий Рудий і Андрій Вненкевич. Всі чоловіки працювали пожежниками. Вогнеборців шукали до півночі. Далі пошуки довелось припинити.

Вночі на Львівщині пройшла сильна гроза. Була загроза нових зсувів.

"Пішов дощ, була вкрай погана видимість, велика ймовірність не побачити потерпілих. Зранку пошуки відновили. Зараз на місці працюють більше 500 рятувальників. Є спецтехніка. Звалище перевіряють метр за метром", - говорять рятувальники.

Читайте також: Садовий розповів свою версію причини зсуву на Грибовицькому звалищі

В свою чергу волонтери та громадські активісти продовжують закликати львів'ян підвозити до Грибовичів засоби захисту і навіть питну воду.

"У рятувальників закінчується вода для пиття. Прохання привезти на сміттєзвалище в Грибовічі хто може. Роботи будуть тривати ще довго, хлопців багато, працюють на повну", - каже волонтерка Галина Янко.

Зараз ви читаєте новину «У рятувальників на Грибовицькому сміттєзвалищі закінчується питна вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути