Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 19:11

У Полтаві можуть закрити один з найстаріших спорткомплексів - приймають заяви на повернення грошей
6

Оголошення на вході до спорткомплексу "Спартак" повідомляє, що басейн не працює
Фото: poltava.to
Велика спортивна зала СК "Спартак" потребує ремонту
Велика спортивна зала СК "Спартак"
Договір оренди із товариством СК "Спартак"

Спортивний комплекс "Спартак" у Полтаві, скоріш за все, закриється з нового року. Підприємцю не подовжать договір оренди. Знаючи це, спортклуб продавав абонементи на наступний рік.

Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота пояснив Gazeta.ua, чому термін оренди не подовжуватимуть.

У міськраді вважають, що приміщення з басейном, де протягом 10 років розміщувався СК "Спартак", краще послугують місту як дитяча спортивна школа, ніж як комерційний об'єкт.

"За 10 років я не бачу глобальних змін, які відобразилися би на фасаді. Те, що вони повісили банери й таким чином закрили страшні вікна, які встановлювалися ще при здачі будівлі - це не ремонт. За 10 років не зробили вентиляції та кондиціонування в басейні. Те, до якого стану довели приміщення і велику залу - це не ремонт. Діти займаються в зручний час для фітнесклубу, а не для них. Чому інші фітнесклуби мають вкладати мільйони, щоб побудувати ті ж басейни, а ми передаємо дитячу спортивну школу приватній структурі, яка жодної копійки не вклала", - пояснив свою позицію виконувач обов'язків міського голови.

Проведений орендарем косметичний ремонт внутрішніх приміщень Олександр Шамота називає лише виробничою необхідністю, а не підтриманням будівлі в належному стані.

Автор: poltava.to
  Велика спортивна зала СК "Спартак" потребує ремонту
Велика спортивна зала СК "Спартак" потребує ремонту

Орендаря попередили про неподовження договору за три місяці. Особиста бесіда власника спортклубу Костянтина Копотуна з представниками міськвиконкому відбулася наприкінці вересня. Окрім секретаря міськради, на ній були присутні начальник управління комунальним майном, управління у справах сім'ї, молоді та спорту, голова профільної депутатської комісії Олександр Кудацький.

"Ми його попередили, відповідно він зараз приймає рішення, як буде передавати палац спорту. Запросили його на особисту бесіду. Він відреагував спокійно. Єдине, зауважив: "Ви тут не надовго. У вас тут влада постійно змінюється". Це можна розцінювати як хочете", - пояснив Шамота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кров на сходах та непристойні картинки - депутат заявляє про тиск і погрози

Будівля "Спартака" перебуває на балансі в Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи №3 з плавання, як і ще один міський басейн - "Дельфін".

Басейн "Спартак" зданий в експуатацію в 1968 році. За радянських часів там діяла спортивна школа. З кінця 1990-х частину площ віддали в комерційну оренду. Зокрема, в нинішніх тренажерних залах тоді торгували меблями.

Автор: poltava.to
  Договір оренди із товариством СК "Спартак"
Договір оренди із товариством СК "Спартак"

Об'єкт належав фізкультурно-спортивному товариству профспілок "Україна". Потім палац спорту взяло на утримання місто, а 31 березня 2009 року був підписаний договір оренди на 10 років - до кінця 2019 року. Наразі щомісячна сума оренди становить 22,5 тис грн.

Як повідомляла Полтавська міськрада, у вересні 2009 року спорткомплекс урочисто відкрив після капітального ремонту тодішній міський голова Андрій Матковський. Замінили комунікації, відремонтували фасад, роздягальні, душові, велику спортивну залу, приміщення самого басейну. Згідно з оприлюдненою цифрою, витратили на роботи 2,5 млн. грн (еквівалент майже 500 тис. доларів). Тренажери обійшлися в півмільйона гривень. Сам Андрій Матковський неодноразово заявляв, що не має жодного стосунку до спорткомплексу.

Поки що спортклуб "Спартак" працює в звичному режимі, окрім басейну. Про це попереджає оголошення на вході до спорткомплексу. За джерелами сайту "Полтавщина", з 4 жовтня в спорткомплексі почали приймати заяви від клієнтів на повернення грошей за абонементи на 2020 рік.

Неподалік спорткомплексу "Спартак" у Полтаві 23 вересня відкрили оновлений фонтан. На його реконструкцію витратили мільйон гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві можуть закрити один з найстаріших спорткомплексів - приймають заяви на повернення грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути