вівторок, 09 лютого 2016 11:06

У Полтаві чоловік створює безпілотники для українських військових

У Полтаві чоловік створює безпілотники для українських військових

Аркадій Рогозін з Полтави неодноразово був на передовій. Зараз чоловік власноруч виготовляє літальні апарати для розвідки. У його майстерні скрізь моделі літаків — лежать на полицях, висять під стелею.

"З дитинства мріяв про небо і авіацію. Захоплення частково передалося мені від дядька - командира ІЛ-18. У 5 років маленьким хлопчиком я сидів за штурвалом великого лайнера. Тоді вважав, що я ним керую. Тепер розумію, що він просто знаходився в автопілоті. Для мене це було щось незвичайне. Потім обидві доньки дядька вийшли заміж за пілотів. Хлопці мене навчили літати на АН-2", - розповів Аркадій полтавській телестудії "Місто".

Згодом Аркадій отримав права льотчика-любителя. Але авіація залишилася для нього тільки хобі. Багато років чоловік займався авіамоделюванням.

Перекваліфікуватися на створення безпілотників його змусила війна. Після перших заворушень у Криму авіамоделіст серйозно зайнявся конструюванням літальних апаратів для розвідки.

"Перший мій безпілотник налітав 200 годин. Був збитий ворогом. Після нього – нові зразки отримали інший дизайн та потужності. Робоча висота таких безпілотників – 500-800 метрів. Радіус дії – до 30 км. В середньому вони долають 148 км за 3 години".

Зараз у роботі майстра – заготовки для кількох нових безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві чоловік створює безпілотники для українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути